Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ļebedevs: Katra sezona ir smaga, un katru sezonu jāpārvar dažādi šķēršļi

Andžejs Ļebedevs
Andžejs Ļebedevs Foto: Anna Klopocka

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs, kurš nedēļas nogalē kļuva par divkārtēju Eiropas čempionu, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien atzina, ka sezonas minimālais plāns ir izpildīts.

Ļebedevs pirmo reizi par Eiropas čempionu kļuva 2017. gadā, bet šosezon šo sasniegumu atkārtoja.

"Pirmais tituls bija sen. Pagājuši jau septiņi gadi," sacīja Ļebedevs. "Katra sezona ir smaga, un katru sezonu jāpārvar dažādi šķēršļi, bet šogad viss sanāca un minimālais plāns - Eiropas čempiona tituls, kas ļaus nākamsezon startēt pasaules čempionātā, - ir izpildīts."

Ļebedevs atklāja, ka jau ziemā, kad viņš uzzināja Eiropas čempionāta kalendāru, saprata, ka ir iespēja cīnīties par zelta medaļu un čempiona titulu.

"Visi treki, kuri bija iekļauti kalendārā, varbūt izņemot pēdējo, bija tādi, kur es savā laikā esmu sasniedzis labus rezultātus," veiksmīgās sacensības atcerējās sportists. "Viss arī sanāca."

Kā norādīja sportists, sezonas atlikušajā daļā vairs nebūs tik liels psiholoģiskais spiediens, ka jānoturas pasaules čempionāta ("Grand Prix") apritē, un varēs vieglāk gatavoties sezonas izskaņas startiem.

"Atlikušajās sacensībās varēšu startēt ar vēsu galvu un jau gatavoties nākamajai sezonai, lai arī pasaules čempionātā sasniegtu ko skaistu," turpmākos plānus ieskicēja Ļebedevs.

Kā atklāja divkārtējais Eiropas čempions, viņam jau otrdien ir jāstartē Zviedrijas čempionāta finālā, sestdien plānota dalība pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā Polijas "Grand Prix", tad būs starti Čehijas līgā un Čehijas "Zelta ķiverē", kā arī Eiropas čempionāts pāriem, kur viņš piedalīsies kopā ar Daniilu Kolodinski.

"Cerēsim, ka no Eiropas čempionāta mums izdosies atvest vēl vienu medaļu," piebilda četrkārtējais Latvijas čempions spīdvejā.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Ļebedevs sakrāja 50 punktus, dānis Leons Madsens ar 47 punktiem ieņēma otro vietu, bet bronzas medaļu ar 44 punktiem izcīnīja polis Kaspers Vorina. Vēl viens Latvijas spīdvejists Jevgeņijs Kostigovs ar desmit punktiem ierindojās 17. vietā.

Eiropas čempionātā šosezon notika četri posmi, uzvarētājam nodrošinot vietu nākamās sezonas "Grand Prix", kas ir pasaules spīdveja čempionāts.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu