Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

FIDE noraida Kirgizstānas priekšlikumu par agresorvalstīm piešķirtās diskvalifikācijas atcelšanu (1)

Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) svētdien Ģenerālajā asamblejā lēma, ka Krievijas šaha federācijai (CFR) un Baltkrievijas Šaha federācijai (BCF) piešķirtās diskvalifikācijas tiks saglabātas.

FIDE izslēdza CFR un BCF no starptautiskām sacensībām 2022. gadā pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainas teritorijā. Abu valstu pārstāvji starptautiskajās sacensībās piedalās zem FIDE karoga, sacenšoties tikai individuālajās sacensībās.

Svētdien FIDE Ģenerālajā asamblejā tika noraidīts Kirgizstānas priekšlikums par Krievijai un Baltkrievijai piešķirtās diskvalifikācijas atcelšanu, neļaujot abām valstīm atgriezties FIDE sastāvā.

"Pēc rūpīgas apsvēršanas FIDE padomes locekļu vairākums secināja, ka pašreizējie apstākļi nav pietiekams pamats atbalstīt Kirgizstānas Šaha savienības ierosinājumus," teikts FIDE padomes paziņojumā pirms balsojuma.

Savukārt FIDE Ģenerālā asambleja tika nobalsots par atļauju organizācijas padomei izskatīt iespēju atļaut sacensībās piedalīties Krievijas un Baltkrievijas šahistiem līdz 12 gadu vecumam vai šahistiem ar invaliditāti.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu