Pēdējos gados Lietuvas basketbolu piemeklējuši grūti laiki. Izņēmums ir flagmanis Kauņas "Žalgiris". Nesen Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidenta amatā tika ievēlēts organizācijas bijušais ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns, un pavisam drīz tiks nosaukts jaunā vīriešu valstsvienības galvenā trenera vārds. Ne visi Lietuvas basketbola līdzjutēji par pārmaiņām ir sajūsmā.

Nevienam nav noslēpums, ka Lietuvā basketbols ir gandrīz vai reliģija.

"Šķiet, atlases ciklā uz olimpiskajām spēlēm mums bija visvieglākā grupa. Neticami, ka šī iespēja netika izmantota. Daļa lietuviešu aizvien nesaprot, kā tas varēja notikt, un nevar ar to samierināties. Pilnīgs šoks," norādīja viens no Lietuvas pazīstamākajiem basketbola apskatniekiem Donāts Urbons.

"Vēl viena netikšana uz olimpiskajām spēlēm kļuva par krietnu trauksmes zvanu visai basketbola sabiedrībai. Jāsāk saprast, ka mūsu bērnu, jauniešu basketbola sistēma nestrādā pareizajā virzienā. Nestrādā arī mūsu treneru programma. Mums ir daudz fundamentālu problēmu."

Galvenā trenera pirmais un galvenais pienākums būs atgriezt Lietuvas valstsvienību tur, kur tā bija pirms vairākiem gadiem...