Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Merzļikins klausījis sievas padomam, jūtas super stiprs un priecājas par pārmaiņām Kolumbusā

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins jūtas labi sagatavojies Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai un ir priecīgs, ka Kolumbusas "Blue Jackets" kluba vadībā notikušas izmaiņas.

Merzļikinam un kopumā "Blue Jackets" komandai iepriekšējās četras sezonas nav bijušas veiksmīgas – nav izdevies iekļūt Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Starpsezonā kluba vadībā notika lielas pārmaiņas – maijā par ģenerālmenedžeri kļuva Dons Vadels, bet vasarā galvenā trenera amatā apstiprināja Dīnu Īvasonu.

"Lieliski. Man tas patīk," par izmaiņām kluba vadībā intervijā "The Hockey Writers" sacīja Merzļikins.

"Cilvēki, kas tagad ir šeit, ar tevi runā tieši. Un tas ir lieliski. Mums ir lielisks personāls. Esmu sajūsmā un nepacietīgi gaidu šo sezonu."

Merzļikins pavasarī pārstāvēja Latvijas izlasi pasaules čempionātā, kur viņa sniegums nebija pārliecinošs. Labāk nospēlēja Kristers Gudļevskis.

Pēc pasaules čempionāta Merzļikins paklausīja sievas padomam – ģimene devās ceļojumā pa Eiropu, tādējādi vārtsargs varēja psiholoģiski atpūsties no hokeja.

Merzļikins ciemojās Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur dzīvo sievas Aleksandras ģimene. Latvijas hokejists pabija arī Šveicē, kur viņš iepriekš spēlēja vairākus gadus.

"Jūtos labi. Esmu priecīgs atgriezties. Man pietrūka hokeja, man pietrūka puišu," teica Merzļikins.

Pēc iepriekšējās sezonas beigām Merzļikins centies pilnībā atslēgties no hokeja. Viņš pat nesekoja līdzi NHL "play-off" turnīram, atskaitot fināla sērijas septīto spēli, kuru vārtsargs noskatījās. 

"Es nemaz neinteresējos par hokeju. Es veltīju laiku sev. Man nebija nojausmas, kas notiek "play-off". Protams, noskatījos septīto spēli. Man bija vajadzīgs pārtraukums," pastāstīja Latvijas hokejists. 

"Es ņēmu vērā sievas padomu. Tas bija labākais padoms, kāds man bijis. Esmu atgriezies un jūtos nereāli – super spēcīgs un možs."

Merzļikins atgriezās Kolumbusā jūlija beigās un sāka individuāli strādāt ar fiziskās sagatavotības treneriem.

"Atgriezos ar atbrīvotu prātu un jaunu enerģiju. Uzreiz sāku strādāt ar saviem fiziskās sagatavotības treneriem. Domāju, ka paveicu labu darbu, jo jūtos visai labi."

Merzļikinam ir spēkā līgums uz vēl trim gadiem ar algu 5,4 miljoni ASV dolāru. Iepriekšējās divās sezonās viņš nav attaisnojis uz sevi liktās cerības, kādas bija Kolumbusas kluba vadībai kontrakta parakstīšanas laikā.

Latvijas vārtsargs norādīja, ka viņš neizjūt psiholoģisku spiedienu, ka viņam laukumā ir jāparāda saņemtajam atalgojumam atbilstošs sniegums.

"Nezinu, vai tas skanēs pareizi vai nepareizi, bet man nerūp. Vienkārši vēlos doties laukumā, gūt prieku, spēlēt hokeju un izbaudīt spēles kopā ar puišiem."

Merzļikins pauž pārliecību, ka komanda šosezon būs vienota – spēlētāji viens otru piesegs un aizstāvēs.

"Ļoti priecājos par to, kāda šobrīd ir situācija mūs ģērbtuvē. Mēs pavisam noteikti esam satuvinājušies. Esmu pārliecināts, ka šosezon piesegsim viens otru."

"The Hockey Writers" vēsta, ka Merzļikins nevar būt drošs par pirmā vārtsarga lomu "Blue Jackets" komandā. NHL pirmssezonas pārbaudes spēlēs Latvijas hokejistam sevi būšot jāpierāda. Ja labāk spēlēs krievs Daniils Tarasovs, tad pirmā vārtsarga lomu iegūs viņš.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu