Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Timberleika koncerta dēļ Lietuvas futbola izlasei būs jāspēlē citā stadionā

Lietuvas futbola izlases spēlētāji
Lietuvas futbola izlases spēlētāji Foto: EPA/Scanpix

Amerikāņu dziedātāja Džastina Timberleika nākamvasar plānotais koncerts Kauņā nozīmē, ka Lietuvas vīriešu futbola izlase stadionā nevarēs aizvadīt spēles, paziņoja Lietuvas Futbola federācija.

Timberleika koncerts Kauņas Darjus un Ģirēna stadionā plānots 6.jūnijā.

Šovasar Kauņas stadionā notika vairāki plaši apmeklēti koncerti, piemēram, britu mūziķa Eda Šīrana un lietuviešu popzvaigznes Džesikas Šīvokaites, kura izmanto pseidonīmu "Jessica Shy", uzstāšanās. Pēc šiem pasākumiem bojātā laukuma seguma dēļ Lietuvas Futbola federācijai nacionālās izlases spēles bija jāpārceļ uz Marijampoli.

Tagad ir skaidrs, ka arī nākamajā vasarā nacionālā izlase spēles Kauņā nevarēs aizvadīt.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kalendārs liecina, ka Lietuvas vīriešu futbola izlasei starptautiskās spēles paredzētas 6.-7. un 9.-10.jūnijā, kas ir vienlaikus ar Timberleika koncertu.

"Mēs atkal svinēsim, dejosim. Jau pagājušajā nedēļā zinājām, ka stadiona apsaimniekotājs plāno šo koncertu. Viņi zināja, ka FIFA logs tika ieplānots tajā pašā laikā, bet tā tas ir. Neko jaunu nepateikšu. Futbols atkal ir otrajā plānā," portālam "15min.lt" sacīja Lietuvas Futbola federācijas prezidents Edgars Stankevičs.

Nākamā gada jūnijā Lietuvas futbola izlase aizvadīs 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles. Savus pretiniekus Lietuvas futbolisti uzzinās pēc izlozes 13.decembrī.

"Pirms turnīra katra federācija saņems īpašu FIFA formu, kurā atzīmēsim, kad varēsim aizvadīt mājas spēles. Tagad būs ļoti vienkārši – atzīmēsim, ka jūnijā nevarēsim spēlēt mājās, jo nebūs piemērota laukuma," stāstīja Stankevičs.

Kā teica Lietuvas Futbola federācijas vadītājs, Darjus un Ģirēnas stadiona vadība, lemjot par koncertu, nav konsultējusies ar federāciju.

Stadions Kauņā ar vairāk nekā 15 000 skatītāju vietu ir lielākais Lietuvā. Tas ir Lietuvas futbola izlases un futbola kluba Kauņas "Žalgiris" mājas laukums.

Jaunākajā FIFA rangā Lietuvas valstsvienība ir zaudējusi četras vietas un ieņem 139.pozīciju.

Pēc koncerta Kauņā 9.jūnijā Timberleiks uzstāsies Tallinas Dziesmusvētku estrādē. Atgriežoties uz skatuves pēc piecu gadu pārtraukuma, Timberleiks turnejā dodas pēc sava sestā studijas albuma "Everything I Thought It Was" iznākšanas šogad.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu