Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ikaunieks: Vajadzētu būt labai atmosfērai ar 35–40 tūkstošiem fanu

RFS futbolists Jānis Ikaunieks
RFS futbolists Jānis Ikaunieks Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Latvijas futbola klubs RFS ceturtdien, debitējot UEFA Eiropas līgā, mēģinās arī tikt pie pirmajiem punktiem turnīrā, sarunā ar žurnālistiem atzina Jānis Ikaunieks.

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien debitēs UEFA Eiropas līgā, pirmajā mačā izbraukumā tiekoties ar Bukarestes FCSB.

"Ceru, ka mēs dabūsim pirmos punktus Eiropas līgā un kopumā aizvadīsim kvalitatīvu spēli, kurā varam ieķerties un atbraukt atpakaļ ar pozitīvu rezultātu. Otrdien mums treneris jau taisīja kaut kādus taktiskos zīmējumus un mēģinājām izspēles, bet video analīze vēl tikai būs," stāstīja Ikaunieks.

Latvijas izlases uzbrūkošais pussargs izcēla, ka nozīmīga loma mačā būs tam, kā laukuma saimnieki iesāks spēli.

"Ja viņi jau no pirmās minūtes sāks agresīvi un gribēs dominēt, tad būs jānotur. Tur vajadzētu būt ap 35-40 tūkstošiem fanu, tāpēc atmosfērai jābūt labai, un mēs paši to arī izbaudīsim. Esam tam gatavi, tas mūs īsti nepārsteigs," piebilda Ikaunieks.

29 gadus vecais futbolists, kurš profesionālajā karjerā spēlējis arī ārzemēs, norādīja, ka pats satraukumu nejūtot pirms pirmās spēles Eiropas līgā.

"Ir jau nedaudz pierasts, jo nav vairs pirmie gadi futbolā un ir bijis daudz, daudz spēļu. Drīzāk ir pozitīvs noskaņojums un vēlme to izbaudīt, nospēlēt cik labi vien var. Nav satraukuma, kas varētu patraucēt," viņš atklāja.

Pirms debijas Eiropas līgā vēl šīs nedēļas ievadā RFS, atpūtinot vairākus pamatsastāva spēlētājus, Rīgas derbijā ar 2:1 pārspēja "Riga" un sasniedza Latvijas kausa izcīņas finālu.

"Pirmdien bija laba spēle mums kā klubam, uzvarējām derbijā un iekļuvām finālā, bet būs arī kaut kas jauns - debija Eiropas līgā. Gatavojamies, trešdien jau dosimies ceļā, esam pozitīvi satraukti," teica futbolists.

"Bija daudzi spēlētāji, kuri arī debitēja. Bija viens jaunais spēlētājs [Ruslans Deružinskis], kurš no dublieriem tikai vienu treniņu pie mums pirmās komandas aizvadīja. Fantastiski, ka pie tādiem nosacījumiem viņus uzvarējām. Nezinu, ko "Riga" tagad domā, bet ja mēs vēl uzvarēsim virslīgā, tad viņiem tas ir baigais fiasko," viņš turpināja.

Ikaunieks šosezon visos turnīros kopā aizvadījis jau 27 mačus, taču viņš pats norādīja, ka pagaidām nejūt nogurumu.

"Man jau liekas, ja ir labs miegs un atjaunošanās, tad var tos spēkus dabūt. Ja ir arī motivācija un ambīcijas, jo īpaši, ja tas ir kaut kas jauns un nebijis, tad ķermenis tos resursus atrod. Nav tik traki, un domāju, ka viss būs labi," skaidroja pussargs.

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010.gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās pamatturnīrā UEFA Konferences līgā, kas ir Eiropā pēc spēka trešais klubu turnīrs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu