Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

SOK prezidenta amata kandidāts Samarančs juniors netieši pauž atbalstu Krievijai (4)

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amata kandidāts Huans Antonio Samarančs juniors
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amata kandidāts Huans Antonio Samarančs juniors Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amata kandidāts Huans Antonio Samarančs juniors intervijā AFP paudis, ka ir jāatjauno Krievijas dalība sporta sacensībās.

SOK prezidenta vēlēšanas paredzētas 2025. gada martā. TVNET jau vēstīja, ka uz amatu ir septiņi kandidāti.

64 gadus vecais spānis, kura tēvs ar tādu pašu vārdu bija SOK prezidents no 1980. līdz 2001. gadam, ir viens no septiņiem kandidātiem.

"Pēc iespējas ātrāk vēlos pārvērtēt Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) reintegrāciju," sporta līderu konferences laikā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā ziņu aģentūrai AFP sacīja Samarančs juniors.

Viņš uzstāja, ka Krievija nav atstādināta no sporta sacensībām par iebrukumu Ukrainā, bet gan tāpēc, ka tā neievēroja olimpisko pamieru, sākot pilna mēroga karu 2022. gadā pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm un pirms paraolimpiskajām spēlēm.

"Mēs nenostājamies vienā pusē. Brīdī, kad nostājaties vienā pusē, jūs izslēdzat otru pusi – daļu no pasaules," sacīja Samarančs juniors.

"Tomēr šodien viņi [krievi] joprojām klaji pārkāpj Olimpisko hartu," atzina SOK prezidenta amata kandidāts.

"Mums būs ļoti smagi jāstrādā, lai atgūtu Krieviju," piebilda Samarančs juniors, kurš arī uzsvēra olimpiskās kustības "neatkarību un universālumu".

"SOK pilda savu misiju – apvienot dažādu reliģiju, politisko sistēmu un kultūru cilvēkus, neizslēdzot nevienu pasaules daļu."

Šovasar aizvadītajās Parīzes olimpiskajās spēlēs agresorvalstis Krievija un Baltkrievija nepiedalījās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu