Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

15 miljonu eiro šantāžā apsūdz trīs personas, kas draudēja Šūmahera ģimenei

Pirmās formulas (F-1) zvaigzne Mihaels Šūmahers
Pirmās formulas (F-1) zvaigzne Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas pilsētas Vupertāles prokuratūra izvirzījusi apsūdzības trim personām, kas ar šantāžu centušās izspiest 15 miljonus eiro no Pirmās formulas (F-1) leģendārā pilota Mihaela Šūmahera ģimenes, vēsta ārzemju mediji.

Prokuratūra paziņojusi, ka vasarā sāktā izmeklēšana ir noslēgusies. Pieņemts lēmums trim personām izvirzīt kriminālapsūdzības.

Apsūdzības izvirzītas trim vīriešiem 30, 52 un 53 gadu vecumā. Šīs personas telefonsarunās izteikušas draudus, pieprasot samaksu 15 miljonu eiro apmērā.

Tēvs un dēls (30 un 53 gadi) centušies ļaunprātīgi izmantot Šūmahera ģimenes privātas fotogrāfijas un video, draudot ar satura publiskošanu internetā.

Par līdzdalību šantāžā tiek apsūdzēts arī bijušais Šūmaheru ģimenes drošības dienesta darbinieks, kurš pārkāpis personas privātuma likumu.

Tiek ziņots, ka drošības dienesta bijušais darbinieks Šūmaheru ģimenes privātlietas pārdevis apsūdzētajam tēvam un dēlam par piecu ciparu summu.

Šī nav pirmā reize, kad Šūmaheru ģimene tikusi šantažēta. 2017. gadā Reitlingenas rajona tiesa piesprieda 25 gadus vecam vīrietim vienu gadu un deviņus mēnešus ilgu nosacītu sodu par izspiešanas mēģinājumu.

Vainīgajam tika piespriests arī naudas sods 4500 eiro apmērā, 50 stundas sabiedrisko darbu un ārstēšanās kurss. Viņš pieprasīja 900 tūkstošus eiro no bijušā autosportista sievas Korinas Šūmaheres.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu