Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto RFS galvenais treneris Morozs: Mums šādam līmenim vēl jāspēj pielāgoties

Latvijas čempionvienības futbola RFS galvenais treneris Viktors Morozs pēc komandas zaudējuma debijas spēlē UEFA Eiropas līgas grupas turnīrā ar 1:4 (1:2) Bukarestes FCSB vienībai no Rumānijas, atzina, ka ir vilšanās sajūta.

Ceturtdienas mačā rīdzinieki zaudētājos nonāca jau astotajā minūtē, bet 23. minūtē izdevās panākt neizšķirtu. Līdz puslaika beigām FCSB atguva vadību, bet spēles otrajā daļā guva vēl divus vārtus.

"Pretinieks šodien pelnīti uzvarēja," pēc mača preses konferencē sacīja Morozs. "Kas attiecas uz mūsu spēli - esam vīlušies. Nepatika pirmās minūtes, jo nespēlējām kā bijām ieplānojuši. Zinu, ka varam spēlēt daudz labāk."

Kā norādīja RFS galvenais treneris šāda līmeņa sacensībās pieļaut kļūdas ir pārāk bīstami, jo pretinieks tās izmanto. Pēc trenera teiktā komandai arī jābūt pārliecinātākai par saviem spēkiem, jāspēlē gudrāk un nedrīkst pieļaut tik daudz kļūdu.

"Patīkami, ka vairākos spēles nogriežņos bijām labā līmenī, spēlējām līdzīgi ar pretinieku," sacīja Morozs. "Tomēr ātrumā viņi bija ļoti bīstami un mums šādam līmenim vēl jāspēj pielāgoties."

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma".

Cīņā par vietu Eiropas līgas grupas turnīrā rīdzinieki divu maču summā spēlēja 3:3 ar Nikosijas APOEL, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

Rīdziniekiem Bukarestē nevarēja palīdzēt Emersons Deusleisānu un Ismaels Diomandē, kuriem savainojumu dēļ sezona ir beigusies. No savainojumiem vēl atgūstas serbs Darko Lemajičs un Čehijas futbolists Petrs Marešs, kuri laukumā atgriezīsies pēc aptuveni divām nedēļām, bet savainots šobrīd ir arī Mārtiņš Ķigurs.

Arī Rumānijas čempione FCSB Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 11:1 sagraujot Sanmarīno klubu Akvavivas "Virtus", otrajā kārtā ar 2:1 pieveicot Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi", bet trešajā kārtā ar 3:4 piekāpjoties Prāgas "Sparta".

Eiropas līgas "play-off" kārtā Rumānijas klubs ar 2:1 pieveica Austrijas vienību Lincas LASK.

 

36 pamatturnīra komandas aizvada mačus ar astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām katra no četriem groziem komandām.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošina vietas astotdaļfinālā, 9.-24. vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, bet pārējām vienībām Eiropas kausu sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiek izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

UEFA Eiropas līgas fināls Spānijas pilsētā Bilbao notiks 25. maijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu