Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas izlase startēs Pasaules nāciju kausā motokrosā ekipāžām

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Foto: /www.fimsidecarcross.com

Latvijas izlases sastāvā Pasaules nāciju kausā motokrosā ekipāžām nedēļas nogalē startēs Daniels un Bruno Lielbārži, Jānis un Lauris Daideri, kā arī Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža, ziņo Latvijas motosporta federācija (LaMSF).

Latviju pārstāvēs tās pašas trīs ekipāžas, kuras to darīja pirms gada, Čingoli trasē Itālijā ieņemot ceturto vietu. Uzvaru izcīnīja Nīderlandes izlase.

Sacensībās ar kvadricikliem piedalīsies Reinis Bicāns, Matīss Palēvics un Kārlis Neija.

Šāds nosaukums sacensībām ir pirmo reizi, jo iepriekš tās tika dēvētas par Eiropas nāciju kausu. Tāpēc sacensībās piedalīsies arī motosportisti no ASV un Argentīnas.

"Pasaules nāciju kauss būs mūsu noslēdzošās sacensības šajā sezonā. Tikko noslēdzās pasaules čempionāts, un taisnā ceļā dodamies uz Loketu, tāpēc paši esam fiziski un morāli gatavi šīm sacensībām," vēsta brāļi Lielbārži.

Viņi uzskata, ka ar labiem startiem un braucieniem Latvijas komanda var pacīnīties arī par vietu uz goda pjedestāla, jo šajās sacensībās citām vadošajām ekipāžām būs "kantētāju" rokādes, kas nozīmē, ka ir jaunas komandas, kas pirms tam kopā nav pavadījušas pārāk daudz laika trasē.

"Domājam, ka Latvijas komandai, startējot visu sezonu šajos sastāvos, tā būs priekšrocība," uzskata Lielbārži. "Loketas trasē esam braukuši pērn, tāpēc šī trase nav sveša. Uzskatām, ka trase mums būs parocīga, un ar labiem startiem ceram izcīnīt uzvaras savos grupu braucienos," cerību izsaka tikai 18 gadus vecie Lielbārži, kuri šogad pasaules čempionātā ieņēma otro vietu.

Nāciju kauss motokrosā ekipāžām Loketā notiks 28. un 29.septembrī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu