Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Seska ekipāžai WRC posmā Čīlē pirmajā dienā veic pusi no sešiem ātrumposmiem (1)

Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien pasaules rallija čempionāta (WRC) Čīles rallija trešajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju un nākamajos trīs nestartēja.

(Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un visa ziņa.)

Latvijas ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, piektdien neatsāka sacensības, par katru no trīs izlaistajiem ātrumposmiem saņemot laika sodu.

Pēc pirmajiem sešiem ātrumposmiem līderis ir igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš par 2,5 sekundēm apsteidz britu Elfinu Evansu ("Toyota Gazoo"), bet vēl 2,2 sekundes atpaliek pasaules čempions soms Kalle Rovanpere ("Toyota Gazoo").

Piektdien un sestdien tiek aizvadīti pa sešiem ātrumposmiem, bet svētdien notiks vēl četri ātrumposmi. Sacīkstes tiešraidē translē televīzijas kanāls "Go3 Sport 1".

Ekipāžām Čīlē ir jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo distanci 306,76 kilometru garumā.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu. Jūlijā vēsturē pirmajā WRC posmā Latvijā Sesks bija septītais, vietu uz goda pjedestāla zaudējot vien pēdējā ātrumposmā.

Čīlē Sesks brauc ar "M-Sport Ford Puma Rally1" auto ar nehibrīda dzinēju.

Sezonas noslēgumā notiks posmi Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu