Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Mediji: Vācijas futbola izlases kapteine Popa noslēgs karjeru

Aleksandra Popa
Aleksandra Popa Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas sieviešu futbola izlases kapteine Aleksandra Popa šonedēļ paziņos par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, vēsta vācu laikraksts Volfsburgas "Allgemeine Zeitung" un raidorganizācija NDR.

Vācijas futbola federācija (DFB) iespējamo Popas karjeras noslēgšanu nekomentē, toties tiek ziņots, ka par spēlētājas lēmumu informēts ir izlases jaunais galvenais treneris Kristians Vuks.

33 gadus vecā Popa izlases kapteines godā ir kopš 2019. gada februāra. Uzbrucēja trīs reizes atzīta par Vācijas gada labāko futbolisti, tomēr pēdējos gados mocījusies ar dažādiem savainojumiem.

Karjeru Popa uzsāka Reklinghauzenas 1.FCC klubā, no 2008. līdz 2012. gadam pārstāvēja Duisburgas "FCR 2001", bet pēdējās 12 sezonas mugurā vilkusi "VfL Wolfsburg" kreklu.

Vācijas izlasē Popa kopš 2010. gada aizvadījusi 144 spēles un guvusi 67 vārtus, kas aiz Birgitas Princas (124 vārti) un Heidijas Moras (83) ir trešais visu laiku labākais rādītājs. Ar valstsvienību viņa triumfējusi 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, sasniegusi 2022. gada Eiropas čempionāta finālu un izcīnījusi bronzu 2024. gada UEFA Nāciju līgā un šī gada Parīzes Olimpiādē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu