Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Izraēlas vīriešu un sieviešu basketbola izlases EČ kvalifikācijas turnīra spēles aizvadīs Rīgā

Izraēlas vīriešu basketbola izlase
Izraēlas vīriešu basketbola izlase Foto: FIBA.com

Izraēlas vīriešu un sieviešu basketbola izlases Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles aizvadīs Rīgā, svētdien savā "Facebook" kontā paziņoja Izraēlas Basketbola asociācija (IBBA).

Sieviešu turnīrā Izraēlas komanda arī vietu iepriekšējā izlašu "logā" par mājas spēļu izvēlējās Rīgu, bet vīriešu izlase februārī aizvadīja divas izbraukuma spēles.

"Tika nolemts, ka Izraēlas komandu spēles nākamajā izlašu "logā" tiks aizvadītas Rīgā," ziņo IBBA.

Ņemot vērā nedrošo situāciju valstī, "lai vienībām dotu vairāk laika sagatavoties," visu basketbola līgu spēļu sākums, atskaitot sieviešu un vīriešu virslīgas, tiek pārcelts par divām nedēļām uz priekšu.

Sieviešu turnīrā februāra sākumā Izraēlas izlase Rīgā ar 87:57 pārspēja Īriju, bet izbraukuma spēlē pagarinājumā ar 83:86 piekāpās latvietēm.

7.novembrī Izraēla viesos spēlēs ar Franciju, bet 10.novembrī Rīgā Franciju uzņems atbildes spēlē.

E grupā divas uzvaras ir Francijai, pa vienai - Latvijai un Izraēlai, bet bez uzvarām divās spēlēs ir Īrija.

Ceļazīmi uz finālturnīru iegūs astoņu grupu uzvarētājas, kā arī četras no astoņām otro vietu ieguvējām.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 9. līdz 19.jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs - Čehijā, Grieķijā, Itālijā un Vācijā. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Vīriešiem februārī Izraēlas izlase A grupas spēlēs izbraukumā ar 72:70 pieveica Portugāli un ar 79:88 zaudēja Slovēnijai.

22.novembrī izraēliešiem izbraukumā ir plānots mačs ar Ukrainu, kas nenotiks Ukrainā, bet trīs dienas vēlāk komandas atkārtoti tiksies Rīgā.

Pēc divām spēļu kārtām divi panākumi ir Slovēnijai, pa vienam - Izraēlai un Portugālei, bet divi zaudējumi ir Ukrainai.

Ceļazīmi uz finālturnīru iegūs astoņu grupu pirmo triju vietu ieguvējas, tai skaitā četras komandas, kuras rīkos čempionātu.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 27.augusta līdz 14.septembrim notiks četrās valstīs - Kiprā, Latvijā, Polijā un Somijā. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Rīgā.

Izraēlas komandas ir spiestas savas mājas spēles aizvadīt citās valstīs, jo Izraēlas un Palestīnas konfliktā valstī kopš 2023.gada 7.oktobra notiek karadarbība.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu