Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video RFS Jelgavā panāk uzvaru Latvijas virslīgas mača beigu daļā (17)

RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS

Latvijas čempione RFS pirmdien Jelgavā spēles beigās panāca uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 31. kārtas mačā.

RFS ar 2:0 (0:0) pieveica "Jelgavu".

Spēle noritēja ar nelielu čempionu pārsvaru, taču bumbu "Jelgavas" vārtos RFS futbolistiem neizdevās raidīt līdz spēles pēdējai trešdaļai, kad uzvaru izdevās panākt pēc standartsituāciju realizācijas.

Vispirms 71. minūtē pēc brīvsitiena mājinieku vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs atvairīja bumbu, taču tā pie soda laukuma līnijas nokļuva pie Adama Marhijeva, kurš pa zemi sita bumbu uz vārtiem. Bumba, pa ceļam atsitoties pret RFS centra aizsarga Žigas Lipuščeka kāju, ielidoja vārtos, vārtu guvumu fiksējot Lipuščekam - 1:0.

2:0 RFS 76. minūtē panāca pēc stūra sitiena izpildes no labās puses. Viktors Osuagvu no soda laukuma kreisās puses raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī, izceldamies mačā ar savu bijušo komandu - 2:0.

Rezultatīva piespēle tika ieskaitīta Robertam Savaļniekam.

Čempionāta līdere RFS pirms pirmdienas spēles virslīgā bija svinējusi trīs uzvaras pēc kārtas. Savukārt "Jelgava" turnīra tabulā ir pēdējā vietā un cīnās par neizkrišanu līgu zemāk.

Pirmo trīs apļu savstarpējās spēlēs RFS bija uzvarējusi ar vārtu attiecību 14:2.

Piektdien kārtas pirmajā mačā "Daugavpils" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Metta" komandu, bet sestdien "Auda" izbraukumā ar 3:2 pārspēja "Valmieru" un "Tukums 2000"/"Telms" ar 2:1 guva panākumu pār "Grobiņa"/LFS. Svētdien "Riga" savā laukumā ar 1:0 guva virsroku pār "Liepāju".

RFS 30 mačos ir sakrājusi 78 punktus, 31 cīņā "Riga" komandai ir 72 punkti, bet "Valmierai" - 54 punkti. 44 punkti 29 mačos ir "Audai" un 40 punkti 31 duelī - "Daugavpilij", bet "Tukums 2000"/"Telms" ir 31 punkts 30 spēlēs. 31 cīņā "Metta" sakrājusi ir sakrājusi 30 punktus, "Grobiņa"/LFS - 29 punktus, "Liepāja" - 28 punktus un "Jelgava" - 21 punktu.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu