Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Drifta sezonas noslēgumā Biķerniekos piedalīsies 150 braucēji no astoņām valstīm

Kristaps Blušs
Kristaps Blušs Foto: Publicitātes foto

2024. gada drifta sezona noslēgsies šīs nedēļas nogalē Biķernieku sporta kompleksā, kur norisināsies NEZ, Baltijas, Latvijas, Lietuvas čempionāta fināls jeb "Grand Final" 2024.

Street klasē startēs 62 braucēji, Semi Pro klasē 62 un Pro klasē 29. Semi Pro klase pārsteidz ar savu dalībnieku skaitu, kas saistīts ar Lietuvas čempionāta posmu Latvijā. Reģistrācija vēl ir atvērta, un klīst runas, ka vēl ļoti zināmi vārdi pievienosies dalībnieku skaitam, bet tas kļūs zināms nedēļas nogalē.

Sacensības būs īpašas ne tikai ar to, ka šis ir sezonas noslēgums, bet arī ar to, ka paralēli drifts notiks un būs vērojams divās trasēs vienlaicīgi, jo konfigurācijas veidotas tā, ka abas ir integrētas lielajā Biķernieku trasē.

Visās ieskaites klasēs, kurās tiks noskaidroti labākie sacensībās, ir sīva cīņa arī par sezonas kopvērtējumu, uzvarētāji un tādi kārtīgi līderi izteikti nav nevienā no ieskaitēm. Starp citu, lai saprastu, cik tieši aizraujošs būs sezonas noslēgums, uzskaitīsim, kādi tituli tieši izšķirsies sezonas noslēgumā: Ziemeļeiropas čempions, Baltijas čempioni Semi Pro un Pro klasēs, Livonijas čempions, Latvijas PRO un Semi Pro čempions, Street klases uzvarētājs, Lietuvas Semi pro čempions, Čempionātu komanda, Street labākā komanda, Čempionu kauss, Junioru kauss, Gada debija, Master 40+ un Ladies cup (Dāmu ieskaite).

Saistībā ar dalībnieku skaitu sacensības norisināsies trīs pilnas dienas. Piektdien būs Street un Semi Pro treniņi un vakarpusē Street kvalifikācija stadionā. Sestdien būs iespēja vērot lielajā trasē kvalifikācijas braucienus Semi Pro un Pro klasēm un Lietuvas Semi Pro čempionātam tandēmus, kuri plānoti tumsā, bet stadionā tieši sestdien norisināsies galvenās cīņas, jo paredzēti tandēmi Street X un Street, kuri arī plānoti diennakts tumšajā laikā. Street noslēguma sacensībās brauks Drift Masters Polijas fināla noslēguma konfigurācijā.

Foto: Publicitātes foto

Svētdien jeb sacensību galvenajā dienā sacensības norisināsies tikai lielajā trasē, kur Semi Pro Baltija un Pro aizvadīs savus tandēmu treniņus, un tad jau galvenās tandēmu cīņas lielo tribīņu priekšā un lielo čempionu titulu noskaidrošana.

Foto: Publicitātes foto

Kuri tad būs skaļākie vārdi, kurus pašlaik iespējams redzēt dalībnieku sarakstos? Pro klasē Kristaps Blušs, aizvadījis šogad divus posmus Latvijā, abos uz pjedestāla. Edgars Kroģeris, Latvijas Drift masters pilots, izlaižot daļu sezonas Latvijā, braucot Eiropā, gatavs tomēr vēl pacīnīties par NEZ drifta čempiona titulu. Rolands Bērziņš, divkārtējais LV drifta čempions, Jānis Jurka, Baltijas čempions, kurš atgriezies uz starta tieši sezonas noslēgumā, un Kristiāns Burkovs, kurš pašlaik ir līderis visos čempionātos. Semi Pro dominē juniori, Baumanis pārliecinoši aizvada sezonu, uzvara četros no pieciem posmiem, bet Baltijas Semi Pro cīņa nav beigusies, tur viņam aktīvi seko Igaunijas juniors Altmets, kurš tikko ir kļuvis par Igaunijas čempionu un gatavs ar pilnu jaudu cīnīties par Baltijas titulu Semi Pro klasē, te cīņas būs īpaši karstas un emocionālas. Un Street, arī tur skaidrs ir tikai viens, ka nekas nav skaidrs. Pirmās divas vietas ieņem divi komandas biedri, bet viņiem seko divi juniori, kuri noteikti sapņo par sezonas kopvērtējuma pjedestālu.

Foto: Publicitātes foto

Trīs trases konfigurācijas, viena norises vieta, Biķernieku kompleksā sporta bāze, vairāk nekā 150 sportisti, 5 tandēmu sesijas jeb fināli, drifts pa tumsu, jo Street klasei fināli plānoti dienas otrajā pusē. Arī Lietuvas fināli, atvērtais dalībnieku parks un Drift Masters trases konfigurācija Street klasei, bet Semi Pro un Pro klasei konfigurācija #newstyle -trases pamatdaļa kā ierasti sākas no bīstamā "smilšu kalna" gar galveno tribīni, bet konfigurācijas beigu daļa ir tehniskākā no konfigurācijām Biķerniekos, kur strauji jāmaina virziens, jeb ar virzienu uz rallijkrosa starta pusi.

Biļetes ir pieejamas gan iepriekšpārdošanā - www.bilesuserviss.lv, gan uz vietas sacensību dienā. Ar tam var ieiet dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī ārā no sacensībām un atkal iekšā.

Ar biļeti, kura iegādāta uz sacensību galveno dienu 06.10.2024., var apmeklēt arī 04.10. un 05.10., tātad lielākie drifta fani ar vienu biļeti var doties uz driftu pat trīs dienas.

Motoru sports var būt bīstams! Neskatoties uz to, ka organizators veic visus iespējamos drošības un piesardzības pasākumus, motoru sportā var notikt neparedzami negadījumi. Apmeklētāji ir pilnībā atbildīgi par sevi, un tiem pastāvīgi ir jāvērtē, vai viņu drošība sacensību norises vietā nav apdraudēta.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu