Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Izvirzīti kandidāti uz gada basketbolista un basketbolistes balvu

Latvijas basketboliste Kitija Laksa
Latvijas basketboliste Kitija Laksa Foto: FIBA.com

Balstoties uz 2023./2024. gada sezonas rezultātiem, izvirzīti kandidāti uz gada basketbolista un basketbolistes balvu, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS aicina portālā "basket.lv" līdz 21. oktobrim piedalīties balsojumā, atbalstot savus favorītus trijās nominācijās: Gada basketboliste, Gada basketbolists, Gada treneris.

Balsojumam nominēti kandidāti un kandidātes, ņemot vērā līdzdalību un sasniegumus augstākā līmeņa sacensībās klubu un valstsvienības sastāvā, kā arī individuālo statistiku un ieguldījumu komandu spēlēs.

Gada basketbolista balvai izvirzīti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Kristaps Porziņģis, NBA spēlētājs Dāvis Bertāns, Lietuvas vicečempions Rolands Šmits, Spānijas vicečempions Rodions Kurucs, Polijas čempionāta bronzas medaļas laureāts Aigars Šķēle un olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā simboliskajā pieciniekā iekļuvušais Rihards Lomažs.

Savukārt gada basketbolistes balvai izvirzītas FIBA Eirolīgas un Turcijas čempione Kitija Laksa, Francijas kausa ieguvēja Anete Šteinberga, Eirolīgas ceturtdaļfināliste Aleksa Gulbe, Baltijas līgas un Latvijas čempione Ieva Pulvere un Beļģijas čempione Paula Strautmane.

Tikmēr gada trenera balvai izvirzīti vīriešu izlases stūrmanis Luka Banki, 3x3 izlases vadītājs Raimonds Feldmanis, Latvijas čempions un kausa ieguvējs "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis, Baltijas sieviešu līgas un Latvijas čempions "TTT Rīga" stūrmanis Mārtiņš Gulbis, kā arī Latvijas vicečempions "Rīgas zeļļu" vadītājs Juris Umbraško.

Balvas ieguvējus noteiks, ņemot vērā publiskā balsojums rezultātus, kā arī mediju, LBS Treneru komisijas un LBS valdes viedokli.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu