Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Šits maina domas un tiek iekļauts Latvijas futbola izlases kandidātos (13)

Dairo Šits
Dairo Šits Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā oktobra spēlēm iekļauts perspektīvais uzbrucējs Dario Šits, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF). Viņš pirmo reizi saņēmis izsaukumu uz nacionālo valstsvienību.

Latvijas izlase šo svētdien sāks oktobra nometni. Tās gaitā mūsu valstsvienība aizvadīs divas spēles UEFA Nāciju C līgā. Vispirms 10. oktobrī mūsu izlase "Skonto" stadionā Rīgā samēros spēkus ar grupas līdervienību Ziemeļmaķedoniju, bet 13. oktobrī Latvija izbraukumā spēlēs pret Fēru salu izlasi.

Septembrī Latvijas izlase sāka UEFA Nāciju līgu ar 0:4 neveiksmi Armēnijā un 1:0 uzvaru Rīgā pār Fēru salām, pirmos vārtus valstsvienības kreklā gūstot Renāram Varslavānam.

Pēc pirmajām divām kārtām grupas līdera godā ir Ziemeļmaķedonija, kuras rēķinā ir četri punkti. Par punktu mazāk ir Armēnijai un Latvijai, bet Fēru salām ir viens punkts.

Uz oktobra nometni Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato uzaicinājis 24 futbolistus. Sešpadsmit no tiem pārstāv Latvijas virslīgas klubus, bet astoņi spēlē ārzemēs.

Kandidātu lokā iekļauts 20 gadus vecais uzbrucējs Dario Šits, kurš šosezon spēlē Nīderlandes pēc spēka otrās līgas klubā "Helmond". Septiņos mačos "Eerste Divisie" čempionātā Latvijas futbolists guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Šits līdz šim nav spēlējis Latvijas nacionālajā izlasē, taču pārstāvējis U-21 un U-19 vecuma valstsvienības.

Pēc septembrī notikušās U-21 Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles Šits sarunā ar Latvijas Televīziju izteicās, ka valstsvienībā vairs nespēlēs.

"Man vienmēr bijis liels gods pārstāvēt Latviju, un es ar lepnumu esmu gatavs vilkt valstsvienības kreklu arī turpmāk. Sarunās ar LFF esmu precizējis savu pozīciju par spēlēšanu izlasē. Pateicos federācijai par manu skaidrojumu pieņemšanu un spēles dienā radušos emociju sapratni," mikroblogošanas vietnē paziņoja Šits.

UEFA Nāciju līgas pirmajās trīs sezonās Latvijas izlase sacentās D līgā, no kuras izdevās izkļūt 2022.gadā, kad tika uzvarēts grupā ar Moldovu, Andoru un Lihtenšteinu. Šogad Latvijas valstsvienība ir ielozēta C4 grupā kopā ar Ziemeļmaķedoniju, Armēniju un Fēru salām.

Grupas uzvarētāja iekļūs B līgā, bet pēdējās vietas īpašniecei būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu C līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu