Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas riteņbraucējs Skujiņš iekļuvis viendienu sacensību pasaules ranga Top 10

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš riteņbraukšanas sacensībās 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš riteņbraukšanas sacensībās 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš ("Lidl – Trek") aktuālajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) rangā pakāpies uz 30. vietu. Vērtējot sasniegtos rezultātus viendienu sacensībās, viņš iekļuvis labāko desmitniekā, atrodoties devītajā vietā. Tikmēr nāciju rangā Latvija 132 valstu konkurencē ieņem augsto 23. vietu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

UCI Pasaules rangs tiek atjaunināts reizi nedēļā. Tajā tiek vērtēti sportistu iegūtie UCI punkti gada griezumā. Vīru konkurencē rangā pie punktiem spējuši tikt 3415 sportisti. Latvijas un visas Baltijas pirmais numurs šosezon pārliecinoši ir carnikavietis Toms Skujiņš.

Pēc lieliskā snieguma pasaules čempionātā, kurā Toms izcīnīja augsto ceturto vietu, UCI Pasaules rangā viņš veicis astoņu vietu kāpumu. Skujiņš tagad ieņem 30. vietu. Gada griezumā Toms spējis nopelnīt 1982 punktus, kas ir pārliecinoši viņa labākais sniegums līdz šim karjerā.

Par ceturto vietu pasaules čempionātā latvietis nopelnīja 490 punktus, kas ir lielākā raža kādās no šī gada sacensībām. Domājams, ka Skujiņa vieta ranga Top 30 varētu tikt nosargāta līdz pat sezonas beigām oktobra noslēgumā.

Ranga līderis ir Tadejs Pogačars. Planētas labākais braucējs iekrājis 11 690 punktus. Viņam tuvākais sekotājs ir olimpiskais čempions Remko Evenpūls (5677 punkti). Tikmēr Top 3 noslēdz vadošais gada sprinteris Jaspers Filipsens (4533 punkti).

No latviešiem vēl Top 500 atrodas Emīls Liepiņš (258 punkti) un Krists Neilands (209 punkti), kuriem attiecīgi 354. un 424. vieta. Nedaudz aiz Top 500 ir Kristiāns Belohvoščiks, kurš ir 532. vietā (155 punkti).

Iespaidīgs ir Skujiņa sniegums viendienu sacensībās, kur latvietis veicis četru vietu kāpumu un tagad ieņem ļoti augsto devīto vietu. Viendienās Toms nopelnījis 1797 punktus. Līderis šeit ir Pogačars, kuram seko Matjē van der Pūls un Marks Hiršī.

Nāciju rangā punktus ieguvušas 132 valstis. Latvija, pateicoties pamatā tieši Skujiņa aktīvi savāktajiem punktiem, pakāpusies par vienu vietu un tagad ieņem ļoti solīdo 23. pozīciju. Priekšā Latvijai nedaudz ir Čehija un Austrija, bet aiz muguras tuvākās sekotājas – Kanāda, Kazahstāna un Polija.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu