Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Poļu vārtsargs Ščensnijs pievienojas "Barcelona" (46)

Vojcehs Ščensnijs (centrā)
Vojcehs Ščensnijs (centrā) Foto: Reuters/ScanPix

Poļu vārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kurš augusta beigās pavēstīja par karjeras beigšanu, tomēr pievienojās Spānijas futbola klubam "Barcelona" un pirmo reizi karjerā spēlēs Spānijas čempionātātrešdien pavēstīja Barselonas komanda.

Vienošanās ar Ščensniju noslēgta līdz 2025. gada jūnija beigām.

"Barcelona" uzrunāja 34 gadus veco poļu vārtsargu pēc tam, kad ceļgala savainojuma dēļ visu atlikušo sezonu, visticamāk, Barselonas vienībai nevarēs palīdzēt pamatvārtsargs Marks Andrē ter Štēgens.

Ščensnijs paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc tam, kad šovasar kopā ar Polijas valstsvienību Eiropas čempionāta finālturnīrā neizkļuva no apakšgrupas.

Ščensnijs 15 gadu laikā Anglijas un Itālijas klubos izcīnīja 11 uzvarētāja trofejas. Polis Londonas "Arsenal" no Varšavas "Legia" 2006. gadā pievienojās 16 gadu vecumā, Londonas klubā aizvadot 181 spēli un palīdzot tam 2014. un 2015. gadā izcīnīt Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu.

Vienu sezonu viņš tika izīrēts citam Anglijas klubam "Brentford", bet divas sezonas pavadīja īrē "Roma", 2017. gada vasarā pievienojoties Turīnas "Juventus".

Ščensnijs "Juventus" rindās aizvadīja 252 spēles, 200 no tām izejot laukumā A sērijas mačos, un izcīnīja astoņas trofejas - trīs uzvaras Itālijas čempionātā, trīs - Itālijas kausā un divas - Itālijas Superkausā.

Pagājušajā sezonā viņš A sērijā laukumā devās 35 reizes.

Ščensnijs pēc debijas Polijas izlasē 2009. gadā tās vārtos stājās 84 reizes, aizvadot arī divas no trim spēlēm šīs vasaras Eiropas čempionātā, kas bija viņa septītais lielais starptautiskais turnīrs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu