Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Vilmanis turpina pārsteigt – Latvijas hokejistam žilbinošs sniegums NHL čempionu sastāvā

Latvijas hokeja uzbrucējs Sandi Vilmanis (pa labi)
Latvijas hokeja uzbrucējs Sandi Vilmanis (pa labi) Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Sandis Vilmanis trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē guva vārtus papildlaikā, kaldinot čempionvienības Floridas "Panthers" uzvaru. Perspektīvais hokejists arī atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, turklāt viņš tika atzīts par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

"Panthers" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:1, 1:0) pārspēja Tampabejas "Lightning" komandu.

20 gadus vecais Vilmanis nospēlēja 20 minūtes  un 22 sekundes, sešas reizes meta pa vārtiem un izpildīja četrus spēka paņēmienus.

Vilmanis vārtus guva mača papildlaika 15. sekundē, bet otrajā periodā viņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Latvietis maču noslēdza ar lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejistu atzina par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju. Vilmanis četros NHL pārbaudes mačos sakrājis piecus punktus (3+2).

Uzvarētāju sastāvā NHL čempions Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli otrajā periodā, kad "Panthers" panāca 1:0.

Balinskis nospēlēja 22 minūtes un 43 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, izpildīja divus spēka paņēmienus un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Lightning" sastāvā Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 59 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mājinieku labā vienīgos vārtus guva NHL zvaigzne krievs Ņikita Kučerovs, kurš trešā perioda beigās panāca neizšķirtu 1:1.

"Panthers" atlikusi vēl viena pirmssezonas pārbaudes spēle, kas paredzēta naktī uz svētdienu plkst. 2.00 pēc Latvijas laika. Floridai jāspēkojas ar Losandželosas "Kings".

"Lightning" paredzēta vēl divas pirmssezonas pārbaudes spēles 5. oktobrī pret Karolīnas "Hurricanes" un 8. oktobrī pret Nešvilas "Predators".

NHL sezona sāksies ar Ņūdžersijas "Devils" un Bufalo "Sabres" komandu divām spēlēm 4. un 5. oktobrī Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Citas komandas tikmēr turpinās gatavoties un sezonu sāks pāris dienas vēlāk.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu