Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Bļugers: Veselība pēdējās pāris nedēļas ir uzlabojusies

Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vankūveras "Canucks" latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš savainojuma dēļ līdz šim nav piedalījies pirmssezonas mačos, cer laukumā atgriezties regulārā čempionāta pirmajā spēlē.

Bļugeram pirms sezonas tika veikta neliela ķirurģiska manipulācija ķermeņa apakšdaļā un uzbrucējs pēc operācijas ir tikai trenējies.

Līdz šim "Canucks" aizvadījuši piecas no sešām pārbaudes spēlēm, svinot divas uzvaras. Divās spēlēs uz ledus bija arī latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, bet pēdējā pirmssezonas spēlē Vankūveras komanda piektdien mājās uzņems Edmontonas "Oilers" hokejistus.

"Slidoju jau ilgāku laiku un ar katru dienu ir labāk un labāk," trešdien pēc "Canucks" treniņa sacīja 30 gadus vecais latviešu uzbrucējs. "Redzēsim vai spēlēšu piektdien pēdējā pārbaudes spēlē, bet tas nav atkarīgs tikai no manis. Būs jāpieņem kopējs lēmums."

Kā pastāstīja uzbrucējs, nekad nav viegli atgriezties atpakaļ ierindā pēc savainojuma un tas allaž ir izaicinājums, lai atkal ieietu ritmā, atgūtu slidošanas un domāšanas ātrumu.

"Vēlos spēlēt jau sezonas pirmajā mačā un veselība pēdējās pāris nedēļas ir uzlabojusies. Tāpat ar katru dienu jūtos labāk," par gaidāmo sezonas sākumu teica latviešu uzbrucējs. "Ir vēl šis tas pie kā ir jāpiestrādā, bet ceru būt formā, lai varētu uzsākt sezonu."

Bļugers arī norādīja, ka komanda starpsezonā ir saglabājusi kodolu, klāt nākuši daži spēlētāji, kas sastāvu padarījuši "dziļāku" un nepieciešamības gadījumā varēs palīdzēt vienībai.

Aizvadītajā sezonā latviešu uzbrucējs piedalījās 68 regulārā čempionāta spēlēs un atkārtoja savu rezultativitātes rekordu, tiekot pie 28 (6+22) punktiem.

Jūlijā Bļugers varēja kļūt par brīvo aģentu, tomēr jau jūnijā viņš vienojās par līguma pagarināšanu uz diviem gadiem par kopējo summu 3,6 miljoni ASV dolāru (3,37 miljoni eiro).

Bļugers Vankūveras komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas, pārnākot no Vegasas "Golden Knights", ar kuru 2022./2023. gada sezonā izcīnīja Stenlija kausu.

Kopumā NHL regulārajā čempionātā Pitsburgas "Penguins", "Golden Knights" un "Canucks" rindās latviešu uzbrucējs aizvadījis 336 spēles, kurās sakrājis 126 (41+85) punktus, bet Stenlija kausā viņa kontā 37 mačos seši (2+4) punkti.

"Canucks" vienība pagājušajā sezonā pēc trīs gadu pārtraukuma iekļuva Stenlija kausa izcīņā, kur piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu