Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Ziemeļkorejas futbolistes pēc triumfa Pasaules kausā mājās sagaida kā nacionālās varones

Ziemeļkorejas sieviešu futbola izlase pagājušajā nedēļā kļuva par FIFA Pasaules kausa (PK) ieguvēju U-20 vecuma grupā. Nedēļas nogalē futbolistes atgriezās dzimtenē, kur tika sagaidītas kā nacionālās varones.

Vispirms par pašu turnīru. Ziemeļkorejas meitenes grupas turnīrā demonstrēja teicamu sniegumu, kad ar 6:2 pārspēja Argentīnu, 9:0 sagrāva Kostariku un 2:0 apspēlēja Nīderlandi (2:0).

Izslēgšanas spēlēs ziemeļkorejietes pieveica arī Austriju (5:2), Brazīliju (1:0), ASV (1:0) un, visbeidzot, finālā ar rezultātu 1:0 Japānu.

Par Ziemeļkorejas izlases galveno varoni zelta mačā kļuva Čo Ilsona, kura 15. minūtē guva vienīgos vārtus mačā. Viņa ar sešiem precīziem raidījumiem kļuva par visa turnīra labāko vārtu guvēju un tika atzīta par turnīra labāko spēlētāju.

Sestdien komanda atgriezās dzimtenē, un Phenjanas lidostā viņas sagaidīja simtiem cilvēku, protams, arī futbolistu vecāki. 

"Esmu priecīga, ka mums izdevās nosargāt valsts godu līdz pat pašam galam," AFP citē izlases kapteines Ča Unjonas teikto.

No lidostas komandas dalībnieces devās prom autobusā bez jumta, kādu izmanto svētku parādēs valsts galvaspilsētā. Vietējās ziņu aģentūras vēsta, ka Phenjanas ielās sveikt pasaules čempiones ar ziediem un karogiem ieradās desmitiem tūkstošu cilvēku.

Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien zelta meitenes gaidīja vēl lielāks pagodinājums - viņas satika valsts līderi Kimu Čenunu. Ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka valsts vadītājs uzsvēris, cik nozīmīgi, ka futbolistēm ceļā uz titulu izdevies sakaut tādas lielvalstis kā ASV un Brazīliju.

"Jebkuram sasniegumam, ko mūsu sportisti gūst uz starptautiskās skatuves, ir unikāla vērtība, un tas iedvesmo mūsu cilvēkus strādāt kopā vēl vairāk," izteicies Čenuns, kurš allaž prasmīgi izmanto sporta pasākumus savai propagandai. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu