Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Atvainojamies līdzjutējiem un valstij – "Galatasaray" pārdzīvo neveiksmi Rīgā

Mēs atvainojamies saviem līdzjutējiem un savai valstij, pēc neizšķirta rezultāta UEFA Eiropas līgas mačā Rīgā pauda Turcijas futbola granda Stambulas "Galatasaray" galvenais treneris Okans Buruks.

Jau vēstīts, ka ceturtdien "Daugavas stadionā" mājiniece Latvijas čempionvienība futbolā RFS sensacionāli atspēlējās no 0:2 un cīnījās neizšķirti 2:2 pret vienu no turnīra favorītēm "Galatasaray".

UEFA Eiropas līgas pamatturnīra pirmajā kārtā pirms nedēļas RFS viesos ar 1:4 kapitulēja spēlē pret Rumānijas klubu Bukarestes FCSB, bet "Galatasaray" mājās pieveica Grieķijas komandu Saloniku PAOK ar 3:1.

"Gribējām šeit iegūt trīs punktus [izcīnīt uzvaru], lai turpinātu ceļu ar divām uzvarām," preses konferencē norādīja Buruks, kurš vēlējās redzēt savu komandu spēlējam uzbrūkošāku futbolu ar lielāku bumbas kontroles pārsvaru.

Pirmajā puslaikā "Galatasaray" bija 75% bumbas kontrole, bet spēles otrajā daļā tā bija vairs tikai 61%. RFS kopumā izpildīja astoņus sitienus, no kuriem četri bija vārtu rāmī. Turcijas klubs atbildēja ar 16 sitieniem (astoņi vārtu rāmī).

"Spēlētāju maiņas neuzlaboja mūsu sniegumu. Varējām izšķirt maču ar tālsitienu vai standartsituācijas izspēli, bet nespējām gūt trešos vārtus. No mums sagaida augstus rezultātus, taču daudzējādi mūsu spēle bija slikta," teica Buruks.

"Mēs atvainojamies saviem līdzjutējiem un savai valstij. Neuzvarējām spēlē, kurā varējām viegli gūt panākumu, jo bijām 2:0 vadībā, taču pazaudējām koncentrēšanos," piebilda "Galatasaray" galvenais treneris.

Turcijas futbola granda Stambulas "Galatasaray" galvenais treneris Okans Buruks
Turcijas futbola granda Stambulas "Galatasaray" galvenais treneris Okans Buruks Foto: Edijs Pālens/LETA

Atvainošanos līdzjutējiem pauda arī turku uzbrucējs Junuss Akgins, kurš Stambulas komandu izvirzīja 2:0 vadībā.

"Atklāti sakot, mēs atvainojamies. Nebija labi, ka 40. minūtē ielaidām vārtus, kas pretiniekiem deva motivāciju," kluba mājaslapā citēts.

"Šādos mačos ir jāgūst trešie vārti, lai pretinieku nogremdētu. Tomēr nav jāuztraucas, mūsu mērķi ir lieli," piebilda Akgins.

"Galatasaray" futbolists norādīja, ka komandas mērķis ir iekļūt UEFA Eiropas līgas labāko astoņniekā.

"Cerams, ka mēs to paveiksim. Tagad mēs koncentrēsimies uz nākamo spēli."

RFS ir otrā Latvijas komanda, kas piedalās UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, kas ir otrs spēcīgākais starptautisks futbola čempionāts pēc UEFA Čempionu līgas. 2009. gadā UEFA Eiropas līgā spēlēja FK "Ventspils".

"Galatasaray" rocība daudzkārt pārsniedz RFS iespējas, par ko liecina spēlētāju kopējā tirgus vērtība. "Transfermarkt" apkopotā informācija rāda, ka tā sasniedz 288 miljonus eiro, kas ir 13. lielākā starp visiem 36 Eiropas līgas klubiem. Tikmēr RFS spēlētāji novērtēti ar 9,40 miljoniem eiro. Un tas ir pats pats lejas gals.

Eirokausos šosezon ieviesta jauna izspēles sistēma. UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā piedalās 36 komandas, kuras visas būs vienā lielā kopvērtējuma tabulā. Astoņas labākās iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet 9. līdz 24. vietas ieguvējas spēkosies 1/16 finālā.

Standings provided by Sofascore
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu