Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "Anderlecht" fani, kuriem paredzēta viesošanās Rīgā, sarīko grautiņu Spānijā

Beļģijas futbola kluba "Anderlecht" fani, kuriem novembrī paredzēta viesošanās Rīgā, ceturtdien sarīkoja grautiņu Sansevastjanā, vēsta Spānijas mediji.

Jau vēstīts, ka ceturtdien "Daugavas stadionā" mājiniece Latvijas čempionvienība futbolā RFS sensacionāli atspēlējās no 0:2 un cīnījās neizšķirti 2:2 pret vienu no turnīra favorītēm "Galatasaray".

Pēc mača Latvijas un Turcijas futbola fanu starpā izcēlās kautiņš. Valsts policija TVNET norādīja, ka cietuši divi vietējie līdzjutēji, viens no tiem hospitalizēts.

Fanu nemieri ceturtdien bija arī Spānijas pilsētā Sansevastjanā, kur vietējais klubs "Real Sociedad" ar rezultātu 1:2 piekāpās "Anderlecht".

Spānijas laikraksts "Marca" vēsta, ka spēli apmeklēja aptuveni 300 viesu komandas līdzjutēji, no kuriem pieci tika arestēti par dažādiem pārkāpumiem.

Nekārtību cēlāji demolējuši stadionu – aizsargstiklus un krēslus. Nolauztās krēslu daļas tika mestas priekšā esošajās tribīnēs.

Apsardze daļai fanu lika atstāt tribīnes, lai spēle mierīgākos apstākļos varētu risināties otrajā puslaikā.

"Real Sociedad" komandas kapteinis Mikels Ojarsavals un galvenais treneris Imanols Algvacils pēc mača kritizēja UEFA lēmumu neapturēt spēli drošības apsvērumu dēļ.

"Es nosodu šādas lietas. Tās nedrīkst notikt. Cilvēki devās mājās, jo četri idioti mētājas ar priekšmetiem. UEFA ir jārīkojas, bet nekas netika darīts. Mēs runājām ar spēles inspektoru – 15 minūtes norādījām, ka uz laukuma tiek mesti priekšmeti, bet rīcība nesekoja," sacīja Ojarsavals.

"Mums teica, kas notika. Noprotu, ka spēle būtu apturēta, ja mūsu līdzjutēji būtu apdraudēti. Nezinu, vai viņš [spēles inspektors] gribēja apturēt spēli vai nē, bet uzskatu, ka spēle bija jāpārtrauc. Nedrīkst pieļaut, ka mūsu fani, ieskaitot ģimenes un bērnus, tiek apdraudēti," teica treneris.

"Anderlecht" preses dienests savā paziņojumā nosodīja fanu uzvedību. "Esam ļoti vīlušies par šo līdzjutēju uzvedību. Piecas personas ir arestētas, tāpēc klubs gaidīs UEFA ziņojumu, pirms sāks piespriest sankcijas. Mēs piekrītam, ka šādam notikumam nevajadzētu būt futbola sastāvdaļai."

Latvijas čempione RFS mājas spēle pret "Anderlecht" paredzēta 7. novembrī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu