Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Žagars debitē Eirolīgā ar precīziem soda metieniem nelielā spēles laikā

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars piektdien, debitējot ULEB Eirolīgā, nepilnās trīs minūtēs guva trīs punktus un kopā ar Stambulas "Fenerbahce" komandu svinēja uzvaru pirmās kārtas spēlē.

"Fenerbahce" mājās ar 82:71 (17:13, 15:23, 25:20, 25:15) pārspēja Pirejas "Olympiacos".

Žagaram vairāk spēles minūšu neizdevās iekrāt, jo latvietis īsā laika posmā paguva iekrāt trīs piezīmes.

Šajā mačā latvietis realizēja trīs no četriem soda metieniem, netrāpīja grozā vienīgo tālmetienu un arī izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu.

Pirmajā puslaikā ceļgala savainojuma dēļ mačs noslēdzās "Fenerbahce" aizsargam Skotijam Vilbekinam, kura vietā laukumā nāca Žagars, uzreiz stājoties uz soda metiena līnijas – pirmo netrāpīja, otrais bija precīzs.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Veids Boldvins, 15 punktus guva Naidžels Heiss-Deiviss, bet desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Bonzijam Kolsonam.

"Olympiacos" rindās 15 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Mozess Vraits, 13 punkti bija Šakilam Makisikam, bet 11 punkti - Sašam Vezenkovam.

Piektdien Boloņā maču aizvada Lukas Banki vadītā un Andreja Gražuļa pārstāvētā "Virtus", kas cīnās ar Rolanda Šmita pārstāvēto Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā.

Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu