Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Štolcermanis "Euro 4" čempionātu noslēdz kā otrs labākais debitants

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis
Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis Foto: Ekrānšāviņš no TVNET video

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Itālijā "Euro 4" formulu čempionātu noslēdza piektajā pozīcijā un bija otrs labākais starp debitantiem.

Svētdienas sezonas pēdējais, trešais posms turpinājās ar sacīkšu otro braucienu, kurā "Prema" komandas pilots Štolcermanis, startējot no sestās starta rindas, aizcīnījās līdz septītajai pozīcijai finišā. Diviem pilotiem saņemot sodus, Štolcermanis pakāpās uz piekto vietu.

Uzvaru svinēja viņa komandas biedrs Japānas pilots Kīns Nakamura-Berta, bet pēc tam sekoja trīs "US Racing" piloti, labāko rezultātu uzrādot indietim Akšajam Boram.

Trešo braucienu Štolcermanis sāka no 12. starta rindas un sacīkstes gaitā krietni uzlaboja savas pozīcijas, finišējot astotais. Brīdī, kad izstājās viņa komandas biedrs brits Fredijs Sleiters, kļuva zināms, ka nekas no čempiona troņa nevar gāzt Boru.

Seriāla noslēdzošajā braucienā uzvarēja vācietis Maksims Rēms ("US Racing"), otrais bija itālis Dāvide Larīni ("PHM AIX"), bet trešais - Nakamura-Berta.

Sestdien pirmajā braucienā latvietis bija trešais.

Kopvērtējumā ar 124 punktiem uzvarēja Bora, otrais ar 106 punktiem bija Sleiters, bet trešais ar 97 punktiem - debitantu ieskaites uzvarētājs Nakamura-Berta. Štolcermanim 81 punkts deva piekto vietu.

"Euro 4" čempionāts notiek otro gadu. Pagājušajā sezonā par čempionu kļuva amerikānis Ugo Ugočukvu.

Šosezon Štolcermanis startē arī Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātā, pēc sešiem no septiņiem posmiem kopvērtējumā ieņemot astoto vietu. Februārī Latvijas autosportists pārstāvēja "Prema" vienību "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu