Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Latvijas Universitātes" basketbolisti mača izskaņā zaudē "Kalev"/"Cramo"

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda svētdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē viesos ar rezultātu 76:81 (18:21, 20:16, 23:26, 15:18) zaudēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

LU basketbolisti sezonu sākuši ar trīs zaudējumiem pēc kārtas, savukārt talliniešiem ir viena uzvara divos mačos.

Rīdziniekiem 16 punktus guva Edvards Egle, bet pa 15 punktiem iemeta Rihards Aleksandrovs un Arnolds Helmanis, abiem izcīnot pa deviņām atlēkušajām bumbām.

Igaunijas klubā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kregors Hermets, savukārt latvietis Anrijs Miška guva 12 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām LU bija vadībā ar 74:72, bet spēles beigu fāzē pretinieki veica izrāvienu 9:2. Mača pēdējās piecas minūtes viesiem neizdevās gūt punktus no spēles, grozu iekarojot tikai ar soda metieniem.

Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu