Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Šiliņš rezultatīvs pret Banki un Gražuli; Strautiņam panākums pret bijušo komandu

Kārlis Šiliņš
Kārlis Šiliņš Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolisti Kārlis Šiliņš un Artūrs Strautiņš svētdien Itālijas A sērijas otrās kārtas spēlēs guva attiecīgi 15 un 12 punktus, viņu pārstāvētajām komandām spēlējot ar mainīgām sekmēm.

Šiliņa pārstāvētā "Pistoia" izbraukumā ar rezultātu 68:84 (19:32, 20:19, 10:17, 19:16) zaudēja Lukas Banki vadītajai Boloņas "Virtus" vienībai, kuras rindās divus punktus guva Gražulis.

Šiliņš spēlēja 28 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un sešus no deviņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz kļūdījās, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus, iekrāja visvairāk efektivitātes koeficienta punktu komandā (17) un tika pie negatīva +/- rādītāja (-10).

Gražulis laukumā pavadītajās astoņās minūtēs grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, izpildīja divus neprecīzus tālmetienus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-3).

Viesiem par Šiliņu rezultatīvāks bija tikai 16 punktus guvušais Maikls Forests, kurš atdeva arī septiņas piespēles, kamēr uzvarētājiem tikpat punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Aizijam Kordinjē.

Tikmēr Strautiņš un Tortonas "Derthona" viesos ar rezultātu 105:95 (29:28, 22:32, 31:13, 23:22) pārspēja latvieša savulaik pārstāvēto "Varese".

Strautiņš 16 minūšu laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trīs "trejačiem" un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja četras bumbas zem groziem, pārtvēra divas bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+15).

Tortonas vienībā ar 31 gūtu punktu izcēlās Tomijs Kase, bet pretiniekiem par vienu punktu vairāk bija Nikolo Manjonam.

Strautiņa un Gražuļa komandas sezonu sākušas ar divām uzvarām divās spēlēs, savukārt Šiliņš ticis pie viena panākuma.

Iepriekšējā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "Olimpia", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār Boloņas "Virtus".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu