Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā konkūrā

Foto: Anett Jaadla (THIS 2024)

Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar zirgu "Quintes" svētdien Tallinā Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma sacensībās jāšanas sportā uzvarēja šķēršļu pārvarēšanā "Grand Prix" maršrutā, vēsta Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Sacensību sarežģītākajā maršrutā, kurā piedalījās 31 duets, bija jāpārvar līdz 150 centimetriem augsti šķēršļi.

Pārlēkšanai, veicot pamatdistanci bez soda punktiem, kvalificējās astoņi pāri, tostarp Neretnieks ar "Quintes". Pieci no tiem pārlēkšanas maršrutu veica bez soda punktiem, taču Neretniekam to izdevās veikt visātrākajā laikā - 36,83 sekundēs.

Ar 38,12 sekundēm otrajā vietā ierindojās Abdurahmons Abdulajevs no Uzbekistānas ar zirgu "Go Four It B", bet trešajā vietā pēc 38,21 sekundes finišēja zviedrs Viktors Melins ar zirgu "Turmina", Melinam ar šo zirgu Pasaules kausa ieskaitē nepiedaloties.

"Grand Prix" startēja arī Aleksandrs Šakurovs ar zirgu "Fillmore DB", nopelnot astoņus soda punktus un 23.vietu, bet Neretnieks ar otru zirgu "Tender van de Kleiberg Z" finišēja ar 12 soda punktiem un ieņēma 25.vietu.

Laura Penele ar "Let’s Fly Z" un Dainis Ozols ar zirgu "Gredzens" trasi līdz galam neveica.

Šis maršruts deva ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas kopvērtējumā un Starptautiskās Jātnieku federācijas (FEI) rangā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu