Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"VEF Rīga" paraksta ilgtermiņa līgumu ar 15 gadus veco Latiševu

Basketbolists Tomass Latiševs un "VEF Rīga" komandas prezidents Gatis Jahovičs
Basketbolists Tomass Latiševs un "VEF Rīga" komandas prezidents Gatis Jahovičs Foto: vefriga.com

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" ir parakstījis ilgtermiņa līgumu ar 15 gadus veco saspēles vadītāju Tomasu Latiševu, informē klubs.

Saspēles vadītājs Latiševs šajā sezonā "Rīgas Stradiņa Universitātes/VEF Rīga" (RSU/"VEF Rīga") sastāvā spēlēs "Ramirent" Nacionālajā bsketbola līgā (NBL), kā arī "Basketbola klases" sastāvā Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL).

"VEF Rīga" fārmkluba RSU/"VEF Rīga" pirmā sezonas spēle notiks trešdien Salaspilī.

Iepriekšējā sezonā U-16 vecuma grupā Latiševs vidēji spēlē guva 24,9 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un sakrāja 5,8 rezultatīvas piespēles, bet divās nospēlētajās cīņās U-15 vecuma grupā izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 39,5 punktiem.

Šovasar Latiševs bija Latvijas U-16 izlases kandidātu sarakstā, četrās pārbaudes spēlēs vidēji mačā gūstot 9,8 punktus un 2,5 reizes rezultatīvi piespēlējot.

"Latiševs ir viens no talantīgākajiem jaunajiem latviešu saspēles vadītājiem, kas sevi jau pierādījis visu vecumu LJBL komandās," saka "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs, minot, ka šosezon basketbolistam būs iespēja pilnveidot savas prasmes NBL.

"Ceram uz pakāpenisku progresu un attīstību, lai jau drīzumā Latiševu redzētu arī "VEF Rīga" sastāvā," piebilst Jahovičs.

"VEF Rīga" pagājušajā sezonā triumfēja Latvijas čempionātā, Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) tika pie bronzas medaļām, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā neizkļuva no grupas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu