Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Joprojām netic Šilovam? NHL sezonas sākumā būs iespēja sevi pierādīt

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākumā Vankūveras "Canucks" pirmā vārtsarga loma tiks uzticēta Latvijas hokejistam Artūram Šilovam. Viņam tiks dota iespēja sevi pierādīt, taču neveiksmes gadījumā situācija var mainīties, jo komandas vadība uzticas arī Kevinam Lankinenam.

Jau kopš iepriekšējās sezonas ar veselības problēmām cīnās "Canucks" pirmais vārtsargs amerikānis Tačers Demko, kurš nevarēs spēlēt vēl vismaz trīs vai četras nedēļas, trešdien paziņoja Vankūveras klubs.

28 gadus vecajam Demko ir spēkā līgums uz šo un nākamo sezonu par gada algu pieci miljoni ASV dolāru. Savukārt 23 gadus vecais Šilovs šosezon un nākamsezon saņems 850 tūkstošus gadā.

"Canucks" galvenais treneris Riks Tokets paziņojis, ka sezonas sākumā, kamēr traumu dziedē Demko, pirmā vārtsarga loma tiks uzticēta Šilovam, bet rezervists būs 29 gadus vecais Somijas hokejists Kevins Lankinens.

Vankūveras klubs septembrī ar Lankinenu vienojās par viena gada līgumu ar atalgojumu 875 tūkstošu apmērā. Somijas vārtsargam ir 112 spēļu pieredze NHL, taču tikai regulārajā čempionātā.

Šilovs līdz šim ir piedalījies deviņos NHL regulārā čempionāta mačos un 10 spēlēs Stenlija kausa izcīņā. Iepriekšējā sezonā Latvijas vārtsargs izpelnījās "Canucks" galvenā trenera uzticību, taču vieta pamatsastāvā Šilovam nav garantēta.

"Negribu teikt, ka Artijs (Artūrs) ir manējais čalis, bet esmu viņu labi iepazinis – viņš ir paveicis labu darbu saspringtās situācijās un treniņnometnē," laikraksts "The Province" citē "Canucks" galveno treneri.  

"Viņš to ir pelnījis," sacīja Tokets, norādot uz to, ka Šilovs sezonu sāks kā "Canucks" pirmais vārtsargs. "Tomēr arī Lankinens ir atstājis labu iespaidu, un mēs nebaidāmies spēlēt ar viņu. Kurš gan var zināt, kas notiks."

"Sāksim ar Šilovu, tad skatīsimies tālāk. Lankinenu tik labi nepazīstu, taču divās spēlēs redzēju ļoti labu puisi, kurš labi darbojas ar ripu. Viņš mani savā ziņā pārsteidza," atzina Tokets.

"Nezinu, kurš spēlēs lauvas tiesu no spēlēm," piebilda "Canucks" galvenais treneris. "Viņš (Lankinens) mums palīdzēs spēlēs pret komandām, kuras ar ripu spēlē dziļumā (aiz vārtiem). Tā ir spēles nianse, kura Artijam (Artūram) ir jāuzlabo, un viņš pie tās piestrādā."

"Canucks" sezonas pirmo spēli aizvadīs plkst. 5.00 naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika. Vankūveras komanda savā laukumā spēkosies ar Kalgari "Flames".

Iepriekš tika ziņots, ka "Canucks" neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietoja čehu vārtsargu Jirži Pateru, kuru izvēlējās Bostonas "Bruins", taču tagad 25 gadus vecais hokejists atgriezies Vankūveras kluba rīcībā.

Patera un 24 gadus vecais Baltkrievijas vārtsargs Ņikita Tolopilo sezonu sāks fārmklubā – Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Abotsfordas "Canucks". 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu