Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Nikolato komentē Šita un Jagodinska izsaukšanu uz Latvijas izlasi

Latvijas futbolists Dario Šits
Latvijas futbolists Dario Šits Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) komentējis, kāpēc nolēmis uz oktobra spēlēm izsaukt uzbrucēju Dario Šitu un aizsargu Vitāliju Jagodinski.

Latvijas futbola izlase ceturtdien "Skonto" stadionā Rīgā plkst. 19.00 spēkosies ar Ziemeļmaķedoniju, bet 13. oktobrī plkst. 21.45 viesos būs jāspēlē pret Fēru salām.

UEFA Nāciju līgas C līgas ceturtajā grupā pēc divām spēlēm Ziemeļmakedonija ir līdere ar četriem punktiem, tālāk seko Armēnija un Latvija (katrai trīs punkti), bet ceturtajā pozīcijā ierindojas Fēru salas ar vienu punktu.

Pirmo reizi uz Latvijas nacionālo valstsvienību izsaukts 20 gadus vecais Šits, kuram ir spēkā līgums ar Itālijas A sērijas klubu "Parma" līdz 2025./26. gada sezonas beigām.

Šits šosezon ir izīrēts Nīderlandes pēc spēka otrās līgas komandai "Helmond", kuras sastāvā astoņos mačos viņš guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Komanda pēc deviņām spēļu kārtām ieņem augsto otro vietu.

"Viņš ir labs uzbrucējs. Viņš ir spēcīgs. Viņam ir plašs arsenāls, viņš ir tehnisks futbolists. Redzēsim viņu darbībā nākamajās divās spēlēs," sacīja Nikolato.

Foto: Latvijas futbolists Dario Šits piedalās valstsvienības treniņā

Nikolato izsaucis arī pieredzes bagāto aizsargu 32 gadus veco Jagodinski, kurš šosezon spēlē Jurģa Kalna trenētajā Kambodžas klubā "Visakha FC".

Jagodinskis septiņos mačos izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, bet "Visakha FC" ar 15 punktiem ieņem otro vietu Kambodžas premjerlīgas kopvērtējumā.

Latvijas izlasē Jagodinskis valstsvienībā atgriezies pēc pusgada pārtraukuma.

"Viņš ir labs spēlētājs. Šī nav pirmā reize, kad viņu iekļauju sastāvā. Esmu priecīgs, ka viņš ir šeit. Viņš ir pieredzējis spēlētājs," teica Nikolato.

Itālijas speciālista vadībā Latvijas izlase līdz šim aizvadījusi sešas spēles. Pavasarī pārbaudes spēlēs bija neizšķirts 1:1 pret Kipru un Lihtenšteinu.

Vasaras sākumā Baltijas kausā Latvijas izlase Nikolato vadībā ar 0:2 zaudēja Lietuvai un ar 1:0 pārspēja Fēru salas.

Savukārt septembrī Latvijas izlase UEFA Nāciju līgā ar 1:4 zaudēja Armēnijai un ar 1:0 pārspēja Fēru salas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu