Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Balinskis ar rezultatīvu piespēli sekmē NHL čempionu uzvaru sezonas ievadā

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis
Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis Foto: Florida Panthers (X)

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis otrdien izdarīja rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot čempionvienībai Floridas "Panthers" sezonu sākt ar uzvaru.

"Panthers" mājās ar rezultātu 6:4 (4:1, 1:1, 1:2) uzveica Bostonas "Bruins" komandu.

Balinskis spēlēja 15 minūtes un 20 sekundi, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, izpelnījās divas soda minūtes un statistikā atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejists nepilnas piecas minūtes spēlēja skaitliskajā vairākumā (4:43), kas starp "Panthers" aizsargiem bija otrs lielākais spēles laiks. Lielākais spēles laiks skaitliskajā vairākumā bija kanādiešu aizsargam Āronam Ekbladam (6:19).

Balinskis ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrā perioda vidū, kad "Panthers" ieguva 5:1 pārsvaru.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva kanādietis Sems Benets, bet ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli (1+1) izcēlās divi citi kanādieši – Sems Reinharts un Evens Rodrigess.

"Panthers" vārtsargs krievs Sergejs Bobrovskis atvairīja 24 no 28 metieniem, bet pretinieku vārtu vīrs soms Jonass Korpisalo tika galā ar 29 no 35 raidījumiem.

"Bruins" rindās ar 1+1 izcēlās amerikāņu aizsargs Čārlijs Makavojs.

Balinska pārstāvētā "Panthers" komanda iepriekšējā sezonā izcīnīja Stenlija kausu, NHL fināla sērijā septiņos mačos ar 4-3 pārspējot Edmontonas "Oilers".

Lai gan "play-off" turnīrā viņš nespēlēja, Balinskis kļuva par trešo Latvijas hokejistu, kurš izcīnījis NHL čempiona titulu.

Teodors Bļugers par NHL čempionu kļuva 2023. gadā ar Vegasas "Golden Knights", bet pirms tam senāk Stenlija kausu izcīnīja Sandis Ozoliņš, kurš to paveica 1996. gadā ar Kolorādo "Avalanche".

28 gadus vecais Balinskis savā NHL debijas sezonā piedalījās 26 regulārā čempionāta mačos, guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Balinskis iepriekšējās sezonas lielāko daļu pavadīja fārmklubā, Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārajā čempionātā Šarlotas "Checkers" sastāvā 37 mačos sakrājot 21 punktu (3+18).

Šosezon Balinskim paredzēta daudz lielāka loma "Panthers" komandā. Floridas klubs ar Latvijas hokejistu janvārī pagarināja līgumu uz vēl divām sezonām par atalgojumu 850 tūkstoši ASV dolāru gadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu