Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Porziņģis divkārtējs NBA čempions? Ģenerālmenedžeri izsaka prognozi

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu ģenerālmenedžeri paredz, ka gaidāmajā sezonā otro gadu pēc kārtas NBA čempiontitulu izcīnīs Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", liecina NBA veiktā ikgadējā aptauja.

Ģenerālmenedžeru balsojumā "Celtics" saņēma 83% balsu, kamēr otrā pretendente uz titulu Oklahomasitijas "Thunder" tika pie 13% balsu, bet trešā čempiontitula pretendente Dalasas "Mavericks" saņēma tikai 3% balsu.

Bostonas komanda teju vienbalsīgi tika atzīta par Austrumu konferences labāko vienību, kamēr Rietumu konferencē par potenciāli spēcīgāko komandu tika nosaukta "Thunder".

Tāpat NBA klubu ģenerālmenedžeri prognozē, ka sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu varētu iegūt "Thunder" spēlētājs Šejs Gildžess-Aleksandrs vai Luka Dončičs no "Mavericks". Gildžesam-Aleksandram tika 40% balsu, bet Dončičam - 30% balsu.

Par labāko uzbrūkošo aizsargu NBA klubu ģenerālmenedžeri atzinuši Dončiču (37%), par labāko saspēles vadītāju Entoniju Edvardsu (33%) no Minesotas "Timberwolves", par labāko vieglo uzbrucēju Porziņģa komandas biedru Džeisonu Teitamu (47%), par labāko spēka uzbrucēju Janni Adetokunbo (77%) no Milvoki "Bucks", bet par labāko centra spēlētāju - Denveras "Nuggets" pārstāvi Nikolu Jokiču (87%).

Jaunā NBA sezona sāksies 22.oktobrī. Regulārā čempionāta spēles ilgs līdz 13.aprīlim, pēc kā sāksies "paly off" mači, čempionus noskaidrojot jūnijā.

Pagājušajā sezonā par NBA čempionvienību kļuva latvieša Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks" komandu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu