Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ābols par NHL pirmssezonu – Vilmanis pārsteidza, Rodrigo bijusi priekšnojauta

Latvijas hokejists Sandis Vilmanis
Latvijas hokejists Sandis Vilmanis Foto: Florida Panthers

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlēs sevi spilgti apliecināja Latvijas uzbrucējs Sandis Vilmanis, bet rezultativitātes punktu izteiksmē viens no mūsu valstsvienības līderiem Rodrigo Ābols sevišķi neizcēlās. Abi uzbrucēji sezonu sāks fārmklubos Amerikas Hokeja līgā (AHL). Vai viņi šosezon varētu debitēt NHL? TVNET+ uz sarunu aicināja treneri Arti Ābolu, kurš ir Rodrigo tēvs, bet ar Vilmani viņš strādājis Latvijas U-20 izlasē.

20 gadus vecais Vilmanis piedalījās piecās pirmssezonas spēlēs NHL čempionvienības Floridas "Panthers" sastāvā, izceļoties ar pieciem rezultativitātes punktiem (trīs vārti + divas piespēles).

Vilmanis līdz šim hokeju spēlējis junioru līmenī. Iepriekš viņš vairākas sezonas spēlēja Zviedrijā, bet nu viņam aiz muguras divas sezonas Kanādā (Ontārio Hokeja līgā).

Nacionālajā valstsvienībā Vilmanis līdz šim oficiālos mačos vēl nav spēlējis, taču vairākkārt ir pārstāvējis junioru un jauniešu izlases. Latvijas U-18 izlasē divos pasaules čempionātos viņa kontā 2+3, bet trijos U-20 turnīros 3+4.

"Godīgi sakot, arī mani viņš patīkami pārsteidza," sarunā ar TVNET+ par Vilmani izteicās Latvijas U-20 izlases galvenais treneris.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu