Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Paziņoti treneri darbam Latvijas jaunatnes basketbola izlasēs 2025. gadā

Basketbola treneris Ainars Bagatskis
Basketbola treneris Ainars Bagatskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes apstiprināto Latvijas jaunatnes izlašu galveno treneru sarakstā darbam 2025.gadā ir arī Ilze Ose-Hlebovicka un Ainars Bagatskis, ceturtdien paziņoja LBS.

LBS valde apstiprināja LBS Treneru komisijas ieteiktos jaunatnes izlašu galvenos trenerus.

Gan sieviešu, gan vīriešu U-18 un U-16 izlases, kā arī U-20 sieviešu komanda spēlēs Eiropas čempionāta A divīzijā, bet U-20 vīriešu izlase - B divīzijā.

U-20 vīriešu izlasi, kurā spēlēs 2005. un 2006.gadā dzimušie basketbolisti, otro gadu pēc kārtas vadīs ilggadējais vīriešu valstsvienības galvenais treneris Bagatskis.

Pērn Bagatska vadībā Latvijas izlase Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā izcīnīja 13.vietu. Šajā vecuma grupā Latvijas komandai nav izdevies atgūt 2019.gada vasarā zaudēto vietu A divīzijā.

U-18 vīriešu izlases galvenā trenera amatā ir apstiprināts Valdis Razumovskis, kura vadībā Salaspils komanda pērn izcīnīja otro vietu "Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā.

2023./2024.gada sezonā Razumovskis bija Mārtiņa Gulbja asistents sieviešu komandā "TTT Rīga", bet šosezon strādā vīriešu vienībā "VEF Rīga". Iepriekš treneris ir strādājis ar Latvijas U-14 un U-15 izlasēm.

U-16 vīriešu izlasi otro gadu pēc kārtas vadīs Edijs Šlesers, kurš sezonas laikā ar šī vecuma spēlētājiem strādās LBS "Basketbola ekselences" programmā.

2023.gada vasarā Šlesers vadīja Latvijas U-18 izlasi, kas izcīnīja pirmo vietu B divīzijas turnīrā, bet 2024.gadā bija galvenais treneris U-16 izlasei, kas izcīnīja septīto vietu.

Latvijas juniores trešo gadu pēc kārtas vadīs "Liepājas" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis, kura vadībā 2023.gadā Latvijas U-18 valstsvienība izcīnīja astoto vietu, bet pagājušajā vasarā - desmito vietu.

U-16 sieviešu izlases galvenās treneres amatā ir apstiprināta Ose-Hlebovicka, kura vadīja U-18 izlasi 2014.gada Eiropas čempionātā. Vairākos Eiropas čempionātos, arī 2024.gadā, viņa bija galvenā trenera palīdze. Pēdējos trīs gadus viņa vada meiteņu "Talantu akadēmiju".

Savukārt U-20 sieviešu izlases galvenais treneris tiks apstiprināts vēlāk.

Latvijas U-16 vīriešu izlases kandidāti klubu sezonas laikā "Ekselences centra" komandā piedalīsies "Ramirent" NBL čempionātā, kā arī Eiropas Jaunatnes līgas U-17 grupas turnīrā.

U-16 sieviešu izlases kandidātes spēlēs "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) otrās divīzijas čempionātā.

U-16 un U-18 izlašu 2025.gada sezonu janvāra sākumā ievadīs tradicionālais Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrs Tallinā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu