Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas kausa izloze: "VEF Rīga" un "Rīgas zeļļi" varētu tikties jau pusfinālā

"VEF Rīga" spēlētājs Dairis Bertāns
"VEF Rīga" spēlētājs Dairis Bertāns Foto: Zane Bitere/LETA

"Užavas" Latvijas kausa basketbolā izcīņas 2024./2025.gada sezonā pērnās sezonas finālisti "VEF Rīga" un "Rīgas zeļļi" var tikties jau pusfinālā, ceturtdien pēc komandu izlozes paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Par Latvijas kausu cīnīsies 22 komandas. Turnīrā piedalīsies septiņas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pārstāves, 11 "Ramirent" Nacionālās Basketbola līgas (NBL) komandas un četras pēc spēka trešās līgas - "Aizdevums.lv" Reģionālās basketbola līgas (RBL) vienības.

Ja "VEF Rīga" un "Rīgas zeļļi" pārvarēs otro un trešo kārtu, viņiem būs jātiekas jau pusfinālā.

Šosezon jau otrajā kārtā - astotdaļfinālā cīņā iesaistīsies visas septiņas LIBL spēlējošās Latvijas komandas, arī "VEF Rīga".

Astotdaļfinālā būs tikai pa vienai spēlei rangā zemāk esošās komandas laukumā, un komandas šosezon nav sadalītas grozos pēc ģeogrāfiskajiem kritērijiem.

Latvijas kausa pirmā spēle notiks 1.novembrī Saldū, kad "Saldus" - tiksies ar "Rīgas junioriem".

Pirmajā kārtā spēlēs astoņas NBL un četras RBL komandas, kuras sešos pāros divu spēļu summā noskaidros sešas astotdaļfināla dalībnieces.

NBL otrās un trešās vietas ieguvējas komandas - "Salaspils Sporta skola"/"API Mobile" un Gulbenes "Buki"/BJSS otrajā kārtā iekļūst bez cīņas.

Pirmās spēles 1. un 2.novembrī ir paredzētas to komandu laukumos, kas atrodas izlozes augšējā zarā, bet atbildes mači notiks divas nedēļas vēlāk.

Pirmajā pārī ielozētas "Cēsis"/"Cēsu PSS" un Liepājas "Ods", otrajā - "Ķekava" un "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"VEF Rīga" (RSU/"VEF Rīga"), trešajā - "Salaspils Sporta skola"/"API Mobile", ceturtajā - Gulbenes "Buki"/BJSS, abām iekļūstot otrajā kārtā bez cīņas, piektajā - "Sigulda"/"Elvi" un "Limbaži", sestajā - basketbola skola "Ogre" un Daugavpils Sporta skola, septītajā - "Saldus" un "Rīgas Juniori" un astotajā - "Jēkabpils BA" un "Tukums"/TSS.

Astotdaļfinālā turnīrā iesaistīsies LIBL vienības, kā arī NBL čempione "Jelgava". Astoņi pāri sacentīsies vienā spēlē rangā zemāk esošās komandas laukumā. Spēles ir paredzētas 6. un 7.decembrī.

Pirmās kārtas pirmā pāra uzvarētāji spēlēs ar "Latvijas Universitāti", otrā pāra uzvarētāji - ar "Rīgas zeļļiem", "Salaspils Sporta skola"/"API Mobile" - ar "Jelgavu", Gulbenes "Buki"/BJSS ar "VEF Rīga", piektā pāra uzvarētāji - ar "Liepāju", sestā pāra uzvarētāji - ar basketbola klubu "Ogre", septītā pāra uzvarētāji - ar "Ventspili", bet astotā pāra uzvarētāji - ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola".

Ceturtdaļfinālā savā starpā spēlēs pirmā un otrā, trešā un ceturtā, piektā un sestā, septītā un astotā pāra uzvarētāji.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas sacentīsies divu spēļu summā, spēlēm notiekot attiecīgi 10./11. un 17./18.janvārī, kā arī 28./29.janvārī un 4./5.februārī.

Finālspēle ir paredzēta 15.februārī.

Latvijas kausa izcīņa basketbolā pirmo reizi notika 1948.gadā, kad vīriešu turnīrā piedalījās 24 komandas un uzvarēja Rīgas "Dinamo". Līdz 1994.gadam notika 40 turnīri, un tikai deviņas reizes kausu izcīnīja komanda, kas tajā gadā uzvarēja Latvijas čempionātā.

Latvijas kausa izcīņa vīriešu komandām 2021.gadā atsākās pēc 27 gadu pārtraukuma.

Pagājušajā sezonā trešo gadu pēc kārtas Latvijas kausa izcīņā triumfēja "VEF Rīga", kas finālā ar 94:69 pārspēja "Rīgas Zeļļus".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu