Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Sākas projekta Sporto visa klase jaunā – 11. sezona

Foto: Jana Leite (Latvijas Olimpiskā komiteja)

​Ar šo mācību gadu ir sākusies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta Sporto visa klase 11. sezona. Projekta ietvaros jau ceturto gadu notiek arī LOK un VAS Latvijas Loto iniciatīva Kustība, kas vieno, kuras ietvaros ar Sporta loterijas un interaktīvās izlozes Sporto visi palīdzību tiek vākti līdzekļi sporta dzīves uzlabošanai Latvijas skolās, kā arī noteikts, kura no projekta skolām šo finansējumu iegūs, informē LOK.

No 13. oktobra sākas interaktīvās izlozes Sporto visi jaunā sezona, kurā katru nedēļu tiks izlozēta viena Sporto visa klase dalībskola – 5000 eiro saņēmēja. Šo finansiālo ieguvumu iespējams izmantot skolas sporta infrastruktūras uzlabošanai, sporta ekipējuma un inventāra iegādei.

Trīs gadu laikā 87 Latvijas skolas ir saņēmušas līdzfinansējumu sporta dzīves uzlabošanai, no kurām 21 skola atbalstu saņēmusi trīs reizes, 27 skolas – divas reizes, bet 39 skolas – vienu reizi. Šis finanšu atbalsts ir iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri iegādājas Sporta loteriju un piedalās interaktīvajā izlozē Sporto visi: izvēlas jebkuru ģeogrāfisko punktu Latvijas kartē un kļūst par izlozes dalībniekiem. Finansējumu saņem skola, projekta Sporto visa klase dalībniece, kura atrodas vistuvāk katru nedēļu izlozētajam Sporto visi galvenajam laimestam.

2024./ 2025. mācību gadā LOK projektam Sporto visa klase pieteikušies 7100 dalībnieki no 355 klasēm, 106 skolām un 34 pašvaldībām. Jau par tradīciju kļuvis sezonas atklāšanas pasākums, kas katru gadu ieskandina jauno mācību gadu. Šogad vērienīgais atklāšanas pasākums notiks 18. oktobrī Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā. Tajā klātienē aicinātas piedalīties visas 119 jaunās klases.

Programma Sporto visa klase radīta 2014. gadā ar mērķi 2. – 6. klašu grupām mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, palielinot sporta stundu skaitu līdz piecām nodarbībām nedēļā, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās. Tā ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus, kā arī stiprināt izpratni par kopīga rezultāta sasniegšanu kā vienotai komandai.

Finansiālais atbalsts Sporto visa klase izglītības iestādēm tiek organizēts ar VAS Latvijas Loto kapitāldaļu turētāja LR Finanšu ministrijas atbalstu un sadarbībā ar LR Izglītības un zinātnes ministriju, tā īstenošanai atvēlot valsts budžeta finansējumu, daļu no Latvijas Loto valsts budžetā iemaksāto dividenžu apmēra. Izlozi rīko VAS "Latvijas Loto" un Latvijas Olimpiskā komiteja iniciatīvas "Kustība, kas vieno" ietvaros, kuras mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes visās vecuma grupās, vienlaikus ar loterijas palīdzību piesaistot līdzekļus atbalstam jauniešu sportam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu