Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Toyota" pēc 15 gadu pārtraukuma atgriežas F-1

"Toyota" pēc 15 gadu pārtraukuma atgriežas F-1
"Toyota" pēc 15 gadu pārtraukuma atgriežas F-1 Foto: AP/Scanpix

Japānas autoražotājs "Toyota" pēc 15 gadu pārtraukuma atgriezīsies Pirmajā formulā (F-1) un būs ASV vienības "Haas" tehniskais partneris, piektdien paziņoja uzņēmums.

Jau no nākamā "Grand Prix" posma, kas norisināsies ASV nākamajā nedēļā, uz "Haas" formulām būs redzams "Toyota" uzraksts un auto giganta sacīkšu nodaļa sniegs vienībai dizaina, tehniskos un ražošanas pakalpojumus.

"Haas" turpinās startēt ar savu vārdu un "Toyota" šobrīd negrasās atsākt dzinēju piegādi F-1, kā to darīja gadsimta sākumā. ASV bāzētai komandai joprojām ir spēkā līgums līdz 2028.gadam par dzinēju piegādi ar "Ferrari".

Tiek vēstīts, ka sadarbības līgums starp "Haas" un "Toyota" noslēgts uz vairākām sezonām, bet "Toyota" sacīkšu nodaļas vadītājs Tomoja Takahaši piektdien paziņoja, ka Japānas autoražotājs sadarbībā ar "Haas" centīsies "izaudzināt braucējus, inženierus un mehāniķus".

Komandai piloti uz nākamo sezonu jau ir - jaunais britu pilots Olivers Bērmans no "Ferrari" akadēmijas un pieredzējušais francūzis Estebans Okonu, kurš šobrīd startē "Alpine" vienības rindās.

"Toyota" ar savu komandu F-1 ienāca 2002.gadā, tomēr septiņu gadu laikā tā arī neizcīnīja nevienu uzvaru un 2009.gadā negaidīti paziņoja par F-1 pamešanu, kā galveno iemeslu minot tēriņu samazināšanu.

Pēc aiziešanas no F-1, "Toyota" vairāk pievērsusies NASCAR, Lemānas 24 stundu sacīkstēm un rallijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu