Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Mūsas trasē noskaidroti autosprinta 2024. gada sezonas uzvarētāji

Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Mūsas trasē sarežģītos apstākļos, bet ar aizraujošām cīņām noslēdzās Latvijas autosprinta kausa 2024. gada sezona. Piektajā posmā uz starta izgāja 118 dalībnieki, savukārt kopumā visas sezonas garumā spēkus autosprintā izmēģināja vairāk nekā 400 dalībnieki. Lai arī vasaras sezona ir noslēgusies, jau pēc pusotra mēneša tiks dots starts sportistu iecienītajiem ziemas autosprintu seriāliem.

Tradicionāli lielākais dalībnieku skaits pēdējos gados ir bijis aizmugurējās piedziņas klasēs un arī šī sezona nebija izņēmums. Vienlaikus RWD un RWD OPEN ieskaitēs noslēdzošajā posmā norisinājās arī aizraujošākās cīņas par kopvērtējumu, jo sezonas uzvarētāju likteni beigās izšķīra vien pāris punkti. Abās klasēs ļoti sīvās cīņās uzvaru posmā izcīnīja Edgars Aleks Demešenkovs, kas viņam ļāva arī uzvarēt RWD OPEN klases kopvērtējumā, par vienu punktu apsteidzot Jāni Apsīti. RWD klasē gan Apsītim pietika ar sezonas gaitā iekrāto pārsvaru, lai ar trešo vietu posmā nodrošinātu sev uzvaru kopvērtējumā. Trešā vieta sezonas griezumā abās ieskaitēs Emīlam Skujam.

Foto: Publicitātes foto

Pilnpiedziņās teju perfektu sezonu aizvadīja autosprintu meistars Artis Vicinskis, izcīnot uzvaras četros no pieciem posmiem gan 4WD, gan 4WD OPEN ieskaitēs. Tādējādi arī viņš jau trešo gadu pēc kārtas izcīnījis titulus abās pilnpiedziņas klasēs. Lielākā intriga uz 2025. gadu varētu būt, vai kādam beidzot izdosies pārspēt Vicinski? Vēl vienā no pilnpiedziņu klasēm – AUDI QUATTRO – sezonas noslēgumā ar piekto vietu posmā kopvērtējuma pirmo vietu izdevās nosargāt Mārim Mellupam (Audi A4). Otrais sezonas griezumā Mārtiņš Žabinskis (Audi 90), savukārt trešais kopvērtējumā šogad Raivis Poišs (Audi A3). Posmā savu otro uzvaru šogad svinēja Andris Vanags (Audi 80), aiz sevis atstājot Aini Mušpertu (Audi 80) un jau minēto Žabinski.

1600 klasē sezonas noslēdzošajā posmā pirmo trijnieku veidoja Mārtiņš Bembers (VW Golf), Jānis Krūmiņš (Opel Corsa) un Oskars Tenis (Mitsubishi Colt), kurš vienlaikus arī trešais sezonas griezumā. Kristapam Tenim (Mitsubishi Colt) pietika ar piekto vietu posmā, lai nosargātu pirmo vietu kopvērtējumā, kamēr otrais šogad sezonā Modris Žentiņš (Honda Civic). Jāatzīmē, ka Kristapam un Oskaram Teņiem arī lieliska sezona Junioru ieskaitē – Kristaps pirmais, Oskars otrais, kamēr trešā vieta sezonā noslēdzošā posma uzvarētājam Ritvaram Krūmiņam (VW Polo).

Foto: Publicitātes foto

2000 un FWD OPEN klasēs visas sezonas garumā lieliskas cīņas aizvadīja Oskars Pugovičs (Honda Civic), Modris Žentiņš (Honda Civic) un Armands Galviņš (Opel Astra). Veiksmīgākā sezona izvērtās Pugovičam, kurš pirmais 2000 klasē un otrais FWD OPEN ieskaitē, savukārt Galviņam uzvara FWD OPEN un trešā vieta 2000 ieskaitē. Lai arī Žentiņš noslēdzošajā posmā uz starta neizgāja, viņam izdevās sezonas griezumā finišēt kā otrajam 2000 klasē un trešajam FWD OPEN. Interesanti, ka noslēdzošā posma cīņās veiksmīgi iesaistījās rallijkrosa juniors Linards Jasons (Renault Clio), izcīnot uzvaru FWD OPEN un otro vietu 2000 klasēs.

DĀMU ieskaitē šogad uz starta kopumā izgāja 13 dalībnieces, kas ir par trīs vairāk nekā vēl 2023. gadā. Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Dita Siliņa (Audi A3), otrajā vietā Konstance Krieviņa (VAZ 2108), savukārt trešā šosezon Renita Aukšmukste (Subaru Impreza). Pilnie Latvijas autosprinta kausa 2024. gada sezonas rezultāti pieejami https://autosprints.lv/rezultati/.

Līdz ar vasaras sezonas noslēgšanos sportisti jau var sākt gatavoties ziemas autosprintu sezonai, kas šoreiz solās būt īpaši aizraujoša. Ziemas sacensības iesāksies ar 333 ziemas kausa pirmo posmu 30. novembrī, kam 7. decembrī sekos Rīgas ziemas kausa un 8. decembrī Vidzemes ziemas kausa pirmie posmi, savukārt Kurzemes ziemas kausam sezonas atklāšana paredzēta 22. decembrī. Visiem četriem ziemas seriāliem paredzēti pa četriem posmiem, kas tiks aizvadīti decembra, janvāra un februāra mēnešos. Neviens no posmiem savstarpēji nepārklājas, līdz ar to aizrautīgākajiem dalībniekiem ziemas sezonā būs iespējams aizvadīt līdz pat 12 sacensībām.

Foto: Publicitātes foto

Plašāka informācija par gaidāmajām ziemas sacensībām atrodama gan LAF Standarta automobiļu komisijas Facebook lapā, gan arī attiecīgo ziemas kausu sociālajos tīklos. Tāpat visa informācija par aizvadīto 2024. gada vasaras autosprinta sezonu pieejama mājaslapā www.autosprints.lv.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu