Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Jonass karjeru turpinās "Kawasaki Racing" komandā

Latvijas motosportists Pauls Jonass (pa kreisi)
Latvijas motosportists Pauls Jonass (pa kreisi) Foto: Pauls Jonass/Facebook

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass nākamsezon startēs pasaules čempionāta (MXGP) komandā "Kawasaki Racing Team" (KRT), piektdien savos sociālo tīklu kontos paziņoja sportists un arī komanda.

Jau vēstīts, ka Jonasa līdz šim pārstāvētā "Standing Construct Honda" vienība pēc šīs sezonas beigām pārtrauks savu darbību.

Septembrī medijos izskanēja neoficiāla informācija, ka Jonass nākamajā sezonā startēs "Kawasaki" rūpnīcas komandā.

Piektdien oficiāli tika paziņots, ka Jonass pievienojies "Kawasaki Racing" komandai, kurā nākamsezon startēs arī Francijas motokrosists Romēns Fevrē.

Aizvadīto sezonu Fevrē noslēdza piektajā vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā.

27 gadus vecais Jonass jūnija sākumā pēc kritienā salauza labās rokas augšdelma kaulu. Smagā trauma viņam pielika punktu šai sezonai.

Šosezon par pasaules čempionu MXGP klasē kļuva spānis Horhe Prado. Piedaloties astoņos no sezonas 20 posmiem, Jonass ierindojās 14. pozīcijā.

"Mēs, KRT, esam ļoti priecīgi, ka komandai pievienosies vēl viens patiešām augstākā līmeņa braucējs. Pauls Jonass vēl ir jauns, taču viņam jau ir uzkrāta liela MXGP pieredze uz pasaules skatuves. Paula aizraušanās ar sacīkstēm, viņa griba un stingrā apņēmība ir nepārspējama, tāpēc tas patiešām sniedz lielisku motivāciju visai KRT. Mēs nevaram sagaidīt, kad redzēsim Paulu trasē kopā ar Romēnu," norādīja komandas menedžeris Anti Pirhonens.

"Vispirms vēlos pateikties savai iepriekšējai komandai par lieliskiem četriem gadiem, ko pavadījām kopā. Esmu ļoti priecīgs pievienoties "Kawasaki Racing" komandai," paziņojumā norādīja Jonass.

"Katrs braucējs sapņo par sacīkstēm rūpnīcas komandā. Esmu strādājis ar Anti pagātnē un redzu, cik labi viņš vada komandu, tāpēc priecājos, ka man ir dota šāda iespēja," turpināja Latvijas motosportists.

"Šī būs pirmā reize, kad strādāšu ar Japānas rūpnīcas komandu. Redzot, cik labi motocikls ir strādājis pēdējos divus gadus, braukt ar KX450-SR ir sapņa piepildījums. Tagad ir pienācis laiks ķerties pie darba, lai sasniegtu labākos rezultātus. Cerams, ka drīz varēsim cīnīties par uzvarām."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu