Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Bučņevičam NHL trīs rezultativitātes punkti "Blues" zaudējumā; Skaifelam abi gūtie vārti "Jets" uzvarā

Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pāvels Bučņevičs piektdien Lasvegasā sakrāja trīs rezultativitātes punktus Sentluisas "Blues" zaudējumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet Marks Skaifels guva komandas abus vārtus Vinipegas "Jets" uzvarā savā laukumā.

Vegasas "Golden Knights" par spīti Bučņeviča rezultatīvajai spēlei savā laukumā ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) uzvarēja Sentluisas "Blues" vienību.

Visu rindās Bučņevičs guva divus vārtus, atklājot spēles rezultātu un vairākumā panākot 2:3, kā arī rezultatīvi piespēlēja 56.minūtē, viesiem pietuvojoties līdz 3:4.

Divas rezultatīvas piespēles viesiem sakrāja Džordans Kairū.

Mājiniekiem pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Džeks Aikels, Ivans Barbašovs, aizsargs Šī Teodors (visiem - 1+1) un Marks Stouns (0+2).

Vinipegas "Jets" pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Skaifels guva vārtus 64 sekundes pirms pamatlaika beigām, izlīdzinot rezultātu, un pagarinājuma 38.sekundē.

Uzvarētāju vārtos Konors Helebiks atvairīja 25 metienus, bet viesiem Arvids Sēderblums tika galā ar 33 metieniem, vienīgos vārtus 37.minūtē gūstot Raienam Donato.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers guva vārtus viņa un vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētās "Canucks" zaudējumā savā laukumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:2) mačā ar Filadelfijas "Flyers".

Bļugers vārtus guva 32.minūtē. Pēc aizsarga Dereka Forborta piespēles no kreisā aizsarga pozīcijas viņš pie labā vārtu stūra apsteidza pretspēlētāju un raidīja ripu tukšā vārtu stūrī.

Ceturtajā maiņā spēlējušais Latvijas hokejists laukumā bija 13 minūtes un 33 sekundes, trīsreiz metot pa vārtiem, trīsreiz pielietojot spēka paņēmienus, uzvarot astoņos no 15 iemetieniem un spēli beidzot ar +/- rādītāju +1.

Šilovs palika uz rezervistu soliņa, bet vārtos Kevins Lankinens atvairīja 29 no 31 metiena.

Mājinieki divreiz izvirzījās vadībā ar Nilsa Heglandera un Bļugera metieniem, bet "Flyers" abas reizes izlīdzināja rezultātu, vairākumā vārtus gūstot Taisonam Fersteram un Kameronam Jorkam.

Pēcspēles metienos "Canucks" komandā trešajā sērijā vārtus guva Džeiks Debrasks, bet viesiem trešajā un piektajā sērijā izcēlās attiecīgi Treviss Konekijs un Morgans Frosts.

Ar diviem punktiem divās spēlēs "Canucks" Rietumu konferencē ieņem devīto vietu.

Nākamo maču "Canucks" aizvadīs otrdien, izbraukumā tiekoties ar Zemgus Girgensona pārstāvēto Tampabejas "Lightning".

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien pielietoja vienu spēka paņēmienu viņa pārstāvētās Tampabejas "Lightning" komandas uzvarā viesos, ar rezultātu 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pārspējot Karolīnas "Hurricanes" vienību.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli beidza ar neitrālu +/- rādītāju.

Uzvarētāju labā trīs vārtus trešajā trešdaļā 8 minūšu un 38 sekunžu laikā guva Ņikita Kučerovs, vienus iemetot vairākumā, bet pēdējos divus - tukšos vārtos, 16 sekundes pirms mača beigām panākot 4:1. Vēl vieni vārti vairākumā Breidena Pointa kontā, bet vienīgos vārtus mājiniekiem guva Džordans Stāls.

Uzvarētāju vārtos Andrejs Vasiļevskis atvairīja 20 no 21 metiena, bet mājiniekiem Frederiks Andersens tika galā ar 19 no 21 metiena.

Jau ziņots, ka viesuļvētras "Miltons" dēļ "Lightning" sezonas pirmā spēle savā laukumā sestdien ir atlikta, bet nākamā spēle komandai būs otrdien savā laukumā, kad tā tiksies ar Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks".

"Lightning" ar diviem punktiem vienā spēlē ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu