Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Skujiņš un Neilands Lombardijas velobraucienā finišē beigu galā

Foto: AP/Scanpix

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands svētdien UCI Pasaules tūrē iekļautajā "Il Lombardia" velobraucienā finišēja attiecīgi 96. un 113.vietā, kamēr ceturto gadu pēc kārtas nepārspēts bija slovēnis Tadejs Pogačars.

Sezonas pēdējās vienas dienas klasikā riteņbraucēji mēroja 255 kilometrus ar astoņiem kāpumiem.

Šī gada pasaules čempions, kā arī "Tour de France" un "Giro d'Italia" uzvarētājs Pogačars (UAE) aptuveni 50 kilometrus pirms finiša devās solo atrāvienā Tuvākie konkurenti nespēja viņam izrādīt pretestību un slovēnis finišēja vienatnē pēc distancē pavadītām sešām stundām četrām minūtēm un 58 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja olimpiskais čempions beļģis Remko Evenepūls, kurš zaudēja trīs minūtes un 16 sekundes, bet vēl minūti un 15 sekundes vēlāk finišēja Skujiņa komandas biedrs itālis Džūlio Čikone ("Lidl-Trek").

Skujiņš finišēja 23 minūtes un piecas sekundes pēc uzvarētāja, bet Neilands ("Israel - Premier Tech") atpalika 24 minūtes un 41 sekundi.

Četras uzvaras šajā velobraucienā ir arī itālim Alfrēdo Bindam pirms teju 100 gadiem, bet ērā pēc Otrā pasaules kara piecreiz Lombardijas sacensībās uzvarēja cits itālis Fausto Kopi.

"Il Lombardia" velobrauciens norisinājās 118.reizi vēsturē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu