Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Anglijas futbolisti Nāciju līgas mačā pārspēj Somiju

Foto: EPA/Scanpix

Anglijas vīriešu futbola izlase svētdien UEFA Nāciju līgas B līgas mačā izcīnīja panākumu.

B2 grupas spēlē Anglija izbraukumā ar 3:1 (1:0) pārspēja Somiju, kas četrās Nāciju līgas spēlēs vēl nav tikusi pie punktiem.

Somiem bija iespēja izvirzīties vadībā jau pēc spēlētām septiņām minūtēm, taču Benjamins Kalmans nespēja noslēgt pretuzbrukumu ar precīzu sitienu. Pirmā puslaika turpinājumā angļi pārņēma vadību un jau 18.minūtē panāca 1:0, kad pēc Andžela Gomesa piespēles vārtus guva Džeks Grīlišs.

Arī otrā puslaika ievadā pēc spēlētām desmit minūtēm Somijas futbolisti varēja panākt neizšķirtu, bet Fredrika Jensena sistā bumba no tuvas distances lidoja pāri vārtiem.

74.minūtē pēc brīvsitiena Anglija izdevās dubultot pārsvaru, ar precīzu sitienu vārtu augšējā stūrī izceļoties Trentam Aleksandram Arnoldam, bet desmit minūtes vēlāk 3:0 panāca Deklans Raiss.

Pēc ielaistajiem trešajiem vārtiem arī Somijai izdevās atbildēt ar precīzu sitienu, kad pēc stūra sitiena bumbu Anglijas vārtos nogādāja Artu Hoskonens.

Citā B2 apakšgrupas spēlē Grieķija mājās ar 2:0 (2:0) uzvarēja Īriju. Mājinieku rindās otrā puslaika ievadā izcēlās Anastasijs Bakasets, bet kompensācijas laikā 2:0 panāca Petross Mantaloss.

Pēc četrām spēļu kārtām Grieķijai ar 12 punkti, Anglijas futbolist iekrājuši deviņus punktus, Īrijai ir trīs punkti, bet bez punktiem ir Somija.

Savukārt B3 grupas spēlē Slovēnija izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār Kazahstānu. Vienīgie vārti mačā tika gūti 55.minūtē, kad mājinieku vārtsargu pārspēja Jans Maklars.

Vēl B3 grupas mačā Austrija mājās ar 5:1 (1:1) sagrāva Norvēģiju.

Starp austriešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Marko Arnautovičs, kurš arī precīzi izpildīja "pendeli", bet pa reizei bumbu pretinieku vārtos nogādāja arī Filips Līnharts, Štefans Pošs un Mihaels Gregoričs.

Pēc četrām spēļu kārtām B3 grupā pie septiņiem punktiem tikušas Norvēģija, Austrija un Slovēnija, bet viens punkts ir Kazahstānai.

UEFA Nāciju līgas pamatturnīrā mači tiek aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī. A līgā ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet pusfināli un fināls - jūnijā.

2022./2023.gada sezonā par čempioniem kļuva Spānijas futbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu