Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Šits: Līdz pēdējai spēles sekundei gribējām uzvarēt

Latvijas futbolists Dario Šits
Latvijas futbolists Dario Šits Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas izlases pussarga Andreja Cigaņika piespēle Dario Šita vārtu guvumā svētdien Touršhavnā UEFA Nāciju līgas C divīzijas mačā ar Fēru salu futbolistiem bija izcila, Latvijas Futbola federācija (LFF) savā "Instagram" kontā citē Latvijas izlases uzbrucēju Dario Šitu.

Svētdien Latvijas vīriešu futbola izlase Touršhavnā UEFA Nāciju līgas C divīzijas mačā spēlēja 1:1 (0:1) ar Fēru salu valstsvienību.

40. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Hanuss Sērensens, bet 69. minūtē izlīdzinājumu panāca Dario Šits.

"Pirmkārt, gribu pateikt paldies Andrejam Cigaņikam, jo viņa piespēle bija meistarklases," saka Šits, apstiprinot, ka sajūtas pēc gūtajiem vārtiem ir labas.

"Tajā brīdī es par to tik daudz nedomāju, jo līdz pēdējai spēles sekundei gribējām uzvarēt, un tas ir pats svarīgākais," uzsver uzbrucējs. "Ļoti grūti ir runāt pēc šīs spēles, jo vajadzēja izcīnīt trīs punktus, bet tāds ir futbols."

Viņš bilst, ka pirms spēles komandā tika uzsvērts, ka uzvarēs tā komanda, kura vairāk vēlēsies uzvarēt un uzcītīgāk cīnīsies par to.

"Mēs zinājām, ka tā būs grūta spēle, it īpaši Fēru salu laukumā, kur mājinieki pēdējās trīs spēles ir aizvadījuši ļoti labi," saka Šits, atgādinot, ka trijās Nāciju līgas spēlēs savā laukumā šoruden Fēru salu izlase ir spēlējusi neizšķirti ar Ziemeļmaķedoniju (1:1), Armēniju (2:2) un Latviju.

Šitam tās bija divas pirmās spēles Latvijas pieaugušo izlasē.

"Ļoti viegli bija iejusties komandā, kurā ir daudzi pieredzējuši spēlētāji, kas mani atbalstīja," uzsver uzbrucējs, kurš šobrīd ir izīrēts Nīderlandes pēc spēka otrās līgas klubam "Helmond".

Spēlētājs uzsver, ka šobrīd visas savas domas futbolā veltīs kluba spēlēm, jo ir pieradis pievērsties tuvākajiem mērķiem.

"Ja būs uzaicinājums uz Latvijas izlasi novembrī, esmu gatavs un ļoti vēlētos pievienoties komandai," apstiprina uzbrucējs.

C4 grupā četrās spēlēs Ziemeļmaķedonijai ir desmit punkti, Armēnija un Latvija ir izcīnījušas pa četriem punktiem, bet Fēru salām ir trīs punkti.

Latvijas izlase septembrī Erevānā, debitējot UEFA Nāciju līgas C divīzijā, C4 grupā ar 1:4 piekāpās Armēnijai un mājās ar 1:0 pieveica Fēru salas, bet ceturtdien Rīgā ar 0:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

14. novembrī Latvija Skopjē spēlēs ar Ziemeļmaķedoniju, bet cīņas grupā 17. novembrī pabeigs savā laukumā mačā ar Armēniju.

UEFA Nāciju līgas pirmajās trīs sezonās Latvijas izlase sacentās D līgā, no kuras izdevās izkļūt 2022. gadā, kad tika uzvarēts grupā ar Moldovu, Andoru un Lihtenšteinu.

Grupas uzvarētāja iekļūs B līgā, bet pēdējās vietas īpašniecei būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu C līgā.

Paolo Nikolato izlasē palīdz treneri Masimo Paganins un Aleksandrs Cauņa, vārtsargu treneris Andris Vaņins, fiziskās sagatavotības treneri Vinčenco Pinkolīni un Māris Smirnovs, kā arī videoanalītiķi Leonardo Karleti un Iļja Ščaņicins.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu