Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas pretiniece Armēnija no futbola izlases galvenā trenera atlaiž Petrakovu

Oleksandrs Petrakovs
Oleksandrs Petrakovs Foto: Reuters/ScanPix

​Latvijas vīriešu futbola izlases pretiniece UEFA Nāciju līgas C divīzijā Armēnijas valstsvienība atbrīvojusi galveno treneri Oleksandru Petrakovu, vēsta Armēnijas Futbola federācija (FFA).

Svētdien Armēnija savā laukumā ar rezultātu 0:2 atzina Ziemeļmaķedonijas pārākumu.

Armēņi C divīzijas turnīru sāka ar uzvaru pār Latviju ar 4:1, taču pēc tam piekāpās Ziemeļmaķedonijai (0:2) un spēlēja neizšķirti ar Fēru salu futbolistiem (2:2).

Pēc četrām spēļu kārtām Ziemeļmaķedonijai C4 grupā ir desmit punkti četrās spēlēs, bet Armēnija guvusi četrus un vairs nevar ieņemt pirmo vietu grupā. Arī Latvijai ir četri punkti, kamēr Fēru salu futbolisti iekrājuši trīs punktus, tāpēc visas trīs komandas turpina cīņu par otro vietu, kas ļautu iekļūt pārspēlēs par spēlēšanu augstākā līgā.

Petrakovs no 2011. līdz 2021. gadam vadīja Ukrainas jauniešu izlases, bet pēc tam nedaudz vairāk kā gadu strādāja ar Ukrainas pieaugušo valstsvienību. Viņš kļuva par Armēnijas izlases galveno treneri 2023. gada sākumā.

Armēnija šajā Nāciju līgas izlašu pārtraukumā 14. novembrī uzņems Fēru salas, bet 17. novembrī viesos spēkosies ar Latviju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu