Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Porziņģa pārstāvētā "Celtics" piedzīvo pirmo zaudējumu pirmssezonā

Foto: Reuters/ScanPix

Pirmo zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlēs otrdien piedzīvoja Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas viesos ar viena punkta starpību atzina Toronto "Raptors" pārākumu.

Pirms divām dienām savstarpējā duelī zaudējusī Toronto komanda šoreiz mājās bija pārāka ar 119:118 (46:27, 20:40, 31:19, 22:32), sagādājot čempionvienībai "Celtics" pirmo neveiksmi piecās pārbaudes spēlēs.

Jau vēstīts, ka Porziņģis turpina rehabilitācijas procesu pēc pēdas operācijas, un viņa atgriešanās laukumā tiek prognozēta decembrī.

Pagājušās sezonas čempionu "Celtics" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Džeisons Teitams, 23 punktus guva Deriks Vaits, bet 19 - Džeilens Brauns.

Uzvarētāju sastāvā ar 27 punktiem izcēlās Greidijs Diks, bet tuvu "triple double" bija Skotijs Bārnss, kura rēķinā 26 punkti, deviņas bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles.

Citā pārbaudes spēlē ar lielisku sniegumu izcēlās lietuvietis Domants Sabonis, tomēr viņa pārstāvētā Sakramento "Kings" vienība viesos ar 114:117 (30:31, 26:27, 27:29, 31:30) atzina Jūtas "Jazz" pārākumu.

Sabonis izcēlās ar 29 punktiem, 17 izcīnītām atlēkušajām bumbām, astoņām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām. Vēl "Kings" rindās 22 punktus guva De'Ārons Fokss, bet 21 - Kīgans Marejs.

Mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kijonte Džordžs, bet 21 punktu guva Lauri Markanens.

Jaunā NBA sezona sāksies 22.oktobrī. Regulārā čempionāta spēles ilgs līdz 13.aprīlim, pēc kā sāksies "paly off" mači, čempionus noskaidrojot jūnijā.

Pagājušajā sezonā par NBA čempionvienību kļuva latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks" komandu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu