Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Mesi izceļas ar "hat trick" graujošā Argentīnas izlases uzvarā

Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Argentīnas izlases zvaigzne Lionels Mesi otrdien guva trīs vārtus jeb "hat trick" un divas reizes rezultatīvi piespēlēja valstsvienības graujošā uzvarā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra Dienvidamerikas (CONMEBOL) zonas spēlē pret Bolīvijas futbolistiem.

CONMEBOL zonas līdere Argentīna savā laukumā svinēja uzvaru ar 6:0 (3:0).

Mesi vārtus guva mača 19., 84. un 86. minūtē, bet vēl pa reizei mājinieku līdzjutējus ar precīziem sitieniem iepriecināja Lautaro Martiness 43. minūtē, Hulians Alvaress pirmā puslaika kompensācijas laikā un Tjago Almada 69. minūtē.

Graujošu uzvaru savā laukumā otrdien izcīnīja arī Brazīlijas izlase, kas ar 4:0 (1:0) pieveica Peru.

Dius vārtus mājinieku labā guva Rafinja, bet pa reizei precīzi sita Andreass Pereira un Luiss Enrike.

Pārējās desmitās kārtas spēlēs Urugvaja mājās cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Ekvadoru, bet Paragvajas futbolisti ar 2:1 (0:1) pieveica Venecuēlas izlasi.

Venecuēliešus pirmajā puslaikā vadībā izvirzīja Džons Aramburu, bet otrajā spēles daļā uzvaru mājiniekiem nodrošināja divi Antonio Sanabrias gūtie vārti.

CONMEBOL kvalifikācijas grupā pēc desmit kārtām Argentīna ar 22 punktiem saglabā līderpozīciju, bet Kolumbija ar 19 punktiem saglabā otro vietu. Trešā ar 16 punktiem ir Urugvaja, kurai ar tādu pat punktu skaitu seko Brazīlija. Ekvadorai un Paragvajai ir pa 13 punktiem, septītā ar 12 punktiem ir Bolīvija, aiz kuras seko Venecuēla ar 11 punktiem, Peru ar sešiem punktiem un Čīle ar pieciem punktiem.

No Dienvidamerikas zonas ceļazīmes uz 2026. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru izcīnīs sešas labākās komandas, bet septītā vieta par iespēju startēt finālturnīrā vēl cīnīsies starpkontinentālajā "play off" kārtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu