Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Grizzlies" noslēdz ilgtermiņa līgumu ar Skotija Pipena dēlu

Skotijs Pipens jaunākais
Skotijs Pipens jaunākais Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Memfisas "Grizzlies" ir vienojies par ilgtermiņa līgumu ar Skotiju Pipenu jaunāko, otrdien paziņoja klubs.

"Grizzlies" paziņoja, ka komanda ar aizsargu Pipenu ir parakstījusi līgumu uz vairākiem gadiem, neatklājot darījuma detaļas.

Šā gada 16. janvārī klubs ar Pipenu parakstīja divvirzienu līgumu.

Pipens juniors aizvadītajā sezonā "Grizzlies" sastāvā piedalījās 21 NBA pamatturnīra spēlē, 16 reizes dodoties laukumā starta sastāvā, un 25,1 minūtē vidēji mačā sakrāja 12,9 punktus, 3,2 atlēkušās bumbas, 4,7 rezultatīvas piespēles un 1,7 pārtvertas bumbas. Pipens realizēja 49,3 procentus metienu no spēles un iemeta 41,7 procentus trīspunktu metienu.

Pipens jūlijā tika iekļauts NBA Vasaras līgas pirmajā simboliskajā izlasē.

23 gadus vecais basketbolists, kurš nav ticis izvēlēts NBA draftā un 2022./2023. gada sezonā NBA aizvadīja sešas spēles Losandželosas "Lakers" rindās, divu sezonu laikā NBA G līgas kluba Sautbejas "Lakers" rindās ir aizvadījis 24 pamatturnīra spēles, septiņas reizes mačus uzsākot starta pieciniekā, vidēji 28,5 minūtēs laukumā sakrājot 20,7 punktus, 4,5 atlēkušās bumbas, 5,6 rezultatīvas piespēles un 1,8 pārtvertas bumbas.

Pipens NBA 2023. gada "Visu zvaigžņu spēles" nedēļas nogalē tika izvēlēts dalībai NBA G līgas "Next Up" spēlē.

No 2019. līdz 2022. gadam Pipens juniors spēlēja Vanderbilta universitātē, 2021. un 2022. gadā tiekot iekļautam Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Dienvidaustrumu konferences (SEC) pirmajā simboliskajā izlasē.

Pipena tēvs Skotijs Pipens vecākais ir seškārtējs NBA čempions Čikāgas "Bulls" rindās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu