Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"VEF Rīga" treneris Gulbis: Nevar atļauties spēlēt tikai desmit minūtes

Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis Foto: Zane Bitere/LETA

Ar desmit labi nospēlētām minūtēm mačā nepietiek uzvarai, otrdien Čehijā pēc "VEF Rīga" zaudējuma Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra mačā pēcspēles preses konferencē uzsvēra "VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien Čehijas pilsētā Opavā ar 71:78 piekāpās Izraēlas vienībai Ramatganas "Maccabi", bet Bonnas "Telekom" savā laukumā ar 93:74 apspēlēja Grieķijas komandu Atēnu AEK.

"Trešā ceturtdaļa bija viena no mūsu labākajām šosezon, taču, ja vēlies uzvarēt izbraukumā, nevari atļauties spēlēt tikai desmit minūtes," pauda Gulbis. "Mēs spēlējām ar labu komandu, un tādu uzvarēt desmit minūtēs nav iespējams."

"Šeit nedrīkst spēlēt tik delikāti vai sākt maču tā, kā to izdarījām," teica Gulbis, vienlaicīgi norādot, ka komandas sniegumu ietekmēja sestdien savainojumu guvušā komandas kapteiņa Daira Bertāna prombūtne, kurš pirmajā sezonas Čempionu līgas mačā guva 31 punktu.

Gulbis uzsvēra, ka Bertāna iztrūkums spēlētājiem daudz ko mainīja - lomas laukumā, spēli uzbrukumā un aizsardzībā, kas bija balstīta, ņemot vērā Bertāna iesaisti tajā.

"Mēs skatījāmies viens uz otru un nepiespēlējām, domājot, ka Bertāns būs ar mums, taču pašlaik viņam nav iespējas būt laukumā," norādīja treneris.

"Man ļoti nepatika zaudētā cīņā par neitrālajām bumbām. Bija daudz psiholoģisku kļūdu," uzskaitīja Gulbis.

Viņš atklāja, ka komanda gatavojās cīņai par bumbām zem groziem, lai pēc iespējas ātrāk pārietu uzbrukumā, taču pretinieki "tika gandrīz pie katras atlēkušās bumbas uzbrukumā.

"Ļāvām viņiem skriet un pieļāvām kļūdas. Visu, kam gatavojāmies, izpildījām pretēji plānotajam," teica Gulbis. "Mums jāmācās saprast kļūdu vērtība, jo tās maksā uzvaras."

"Slikta spēle mūsu komandai. Sākām maču ļoti slikti - ļāvām viņiem gūt 11 punktus pēc kārtas. Pirmajā puslaikā nespēlējām kā komanda. Ļāvām viņiem tikt pie 13 atlēkušajām bumbām uzbrukumā - tas ir daudz," preses konferencē piebalsoja "VEF Rīga" ukraiņu spēka uzbrucējs Vjačeslavs Bobrovs.

"Pieļāvām arī daudz kļūdu. Nedarījām to, ko bijām gatavojuši šai cīņai," stāstīja Bobrovs.

Viņš atgādināja, ka trešajā ceturtdaļā Rīgas komanda sāka spēlēt labāk, spēlētāji sāka izbaudīt spēli un piespēlēt.

"Tāpēc arī guvām 25 punktus trešajā ceturtdaļā, taču pēc tam spēlējām individuāli, kļūdījāmies un nemeklējām ar piespēlēm komandas biedrus," teica Bobrovs.

"Devām iespējas pretiniekiem izpildīt brīvus metienus, neizmantojām taktiskās piezīmes un ļāvām viņiem gūt vieglus punktus ātrajos uzbrukumos," par zaudējuma sastāvdaļām saka Bobrovs.

"Zinājām, kā Kendeils Makkalams spēlē ar aizsegiem, runājām par to četras dienas. Taču tik un tā aizmirsām, kļūdījāmies un devām iespēju viņiem izpildīt brīvus metienus," norādīja spēlētājs, izsakot cerību, ka Rīgas komandas spēlētāji mainīs domāšanu un ieradumus, realizēs potenciālu, lai laukumā būtu sportiski agresīvi un cīnītos katrā laukuma vietā, jo nozīme spēlē "ir katrai cīņai un bumbai".

Pēc divām spēļu kārtām visām komandām E grupā ir pa vienai uzvarai.

"VEF Rīga" Čempionu līgu sāka ar uzvaru pār "Telekom", mājās pārspējot Bonnas vienību ar 86:72, bet "Maccabi" ar 71:80 piekāpās AEK basketbolistiem.

Pamatturnīrā tāpat kā iepriekšējā sezonā 32 komandas pirmajā posmā ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo".

Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu